anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z allegro protect.

piotr6671
#7 Wielbiciel#

Witam. Mam problem z Allegro.
Kupiłem 2l temu telefon realme 8 Pro. Telefon wysiadł przed końcem gwarancji więc odesłałem do sprzedawcy telefon na naprawę usterki.(gasł wyświetlacz jak ktoś dzwonił nie szło odebrać).W dniu zakupu telefon kosztował 1000 ZŁ. Wrócił do mnie z serwisu wygięty + wyrwany wyświetlacz. Serwis stwierdził moją winę nawet nie sprawdzają telefonu co mu dolega. Nie otrzymałem filmu+ dokładnej diagnozy.
Serwis lokalny stwierdził uszkodzenie wyświetlacza + czujnika. Napisali ,że koszty naprawy przekraczają wartość telefonu który jest warty 400zł a naprawa 570.Allegro chce oddać 570 zł za to, tylko że ja straciłem telefon który służył mi do pracy. Wartość telefonu w dniu wysyłki była 1000zł a nie marne 570.

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

mdrogeria
#21 Demiurg#

Czego oczekujesz ? , serwis wycenił naprawę na 570 i tyle otrzymujesz 

oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

Telefon był watr 1000 nie 570 do licha.Za 570 nie kupie tego telefonu nowego sprawnego z gwarancją

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@piotr6671  To nie bierz, zostaje Ci wówczas walka o cokolwiek.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@piotr6671 na obecną chwilę Twój telefon nie jest nowy tylko używany , masz do wyboru do koloru -https://allegro.pl/listing?string=realme%208%20Pro&stan=używane 

Serwis wycenił naprawę to zanieś i napraw .

oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

Sobie jaja robisz? 2 Lat nie wytrzymał dwa nie opłaca się robić.1000 zł kosztował na gwarancji wiec 570 sobie w d niech wsadzą.Ole ole rozwaliło fona i ja mam byc stratny przez cymbałów? Przyjde do cb rozwale ci telewizor i oddam ci za niego 100 zł kij że kosztował 8000 skoro serwis powie 100 zł.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To masz prawo zaskarżyć.

oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

Telefon był ubezpieczony allegro protect więc powinni oddać 1000zł skoro serwis uszkodził i nie poczuwa się do odpowiedzialności.To jest zniszczenie mienia .

Art.  124.  [Niszczenie lub uszkadzanie cudzej rzeczy]
§  1. 
 Kto cudzą rzecz umyślnie niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, jeżeli szkoda nie przekracza 800 złotych,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§  2. 
 Usiłowanie, podżeganie i pomocnictwo są karalne.
§  3. 
 Ściganie następuje na żądanie pokrzywdzonego.
§  4. 
 W razie popełnienia wykroczenia można orzec obowiązek zapłaty równowartości wyrządzonej szkody lub obowiązek przywrócenia do stanu poprzedniego.
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@piotr6671 nie , nie robię jaj , jak piszeszx serwis zadeklarował naprawę za 570  , teraz masz wybór , naprawiasz bo kasę dostałeś na naprawę lub kupujesz używkę bo do wyboru masz masę egzemplarzy nawet z lepszymi parametram ,zwłoki możesz sprzedać zaparę dych na części i wychodzisz do przodu .

Z elektroniką tak bywa , kupiłem tu powystawową Jerzynkę , służyła mi 11 lat ,do tej pory jest sprawna tylko bateria kosztuje więcej niż ona sama warta  ,przyszedł czas odłożyć do przydaśków i kupić nowy .

oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

Czy ty rozumiesz telefon na 4 lata u mnie jest a nie niecałe 2? Nie mam co robić tylko kupować co chwile bo jakiś dureń niszczy mi fona i allegro ma to w d?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Allegro nie jest strona transakcji, musisz reklamować u sprzedającego.

oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

sprzedający ma to w głębokim,nie dostałem filmu z serwisu tylko zdjecia że wygięty.Mogli wygiąć i zadowoleni z życia.Pracowałem w serwisie tel i wiem jak wygląda procedura.Tu nic nie dostałem prócz nerwów od aledrogo i ole ole

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

ale odszkodowania dostaje się w warości rynkowej. 

jak ci ktoś zajuma roczny samochód kupiony w salonie, to dostaniesz kasę na zakup nowego salonowego? czy takiego wartego rok? 

oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

zniszczone mienie nie obchodzi mnie to.Telefon był w stanie bdb a nie w tragicznym.Nie mam ochoty wywalac kasy co chwile na fona

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@piotr6671 udowodnij to zniszczenie mienia wpierw temu co zniszczył szczęścia życzę

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Odsprzedam Xiaomi Redmi 7 za 50 zł

Był sprawny. Ktoś kupił, zepsuł i oddał. Xiaomi nadal działa. Jedynie jakieś dziwne linie czerwone się pojawiają.

Usterka podobna jak u Ciebie. Ponoć spadł 5 razy, dlatego sprzedaję jako uszkodzony.

Uczciwa oferta. Zdjęcia na priv.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

he dobre.Niestety musiałem wywalić kolejne pieniądze na telefon by móc uzywać go w pracy. Tym razem nie kupiłem na aledrogo.Tamten miał służyć 4 lata a ledwo 2 wytrzymał.Nie kupować od ole ole

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

AP to forma rekompensaty, weź tą kasę i już. W regulaminie nigdzie nie jest napisane że musi być całość.

oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

Wiesz co to jest zniszczenie mienia? 

oznacz moderatorów