Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam już drugi raz problem z dostawą przez pocztę polską. Dlaczego Poczta polska zaznacza , że przesyłka jest dostarczona dzień przed dostawą wprowadzając w błąd kupującego, a dostarcza ją dopiero kolejnego dnia?
Przejmuję się że ktoś ukradł mi paczkę, piszę do sprzedającego rozpoczynając dyskusję, że nie otrzymałem zamówienia, robi się stres i zamieszanie.
Nie wolno wysyłać powiadomień dobę przed o dostarczeniu zamówienia!!!!
Na Allegro nie mogę nigdzie złożyć reklamacji na dostawę przez pocztę polską
@Client:139151116 podaj proszę numer przesyłki, zweryfikujemy sprawę z przewoźnikiem
Dlatego, że kurier zwyczajnie nie wyrobił z dostawą. A gdyby zaznaczył prawdę to dostałby po premii. I to nawet jest zrozumiałe. Jednak zwykła kultura wymaga chociażby telefonu z powiadomieniem. Miałam nie dawno podobny przypadek z poczty. Jednak w moim przypadku kurier zadzwonił. Powiadomił, że przejechał za daleko i spytał czy może dostarczyć następnego dnia. Też oznaczył jako dostarczone, a ponieważ się zgodziłam to nastepnego dnia spokojnie dostarczył. I nie dość, że nie narzekam to jeszcze go jako dobry przykład podaję. Inaczej było w przypadku DHL, tu bezczelnie skłamał, że nie było mnie w domu. 10 minut później też robiłam dramę na forum...
Akurat statusu mogą być mylące. Np. nieudane doręczenie wcale nie oznacza, że kurier nikogo nie zastał, tylko że np. się nie wyrobił. Tak samo status "próba doręczenia".
Natomiast status "awizo" oznacza, że nie zastano adresata lub osoby upoważnionej, albo w przypadku przesyłki doręczanej do skrzynki, że przesyłka nie mieści się do otworu wrzutowego. Jest też coś takiego jak "awizo do ponownego doręczenia".
A i w niektórych firmach nie ma podziału statusów na awizo i próbę doręczenia. Bez względu na to, czy kurier się nie wyrobił, czy nikogo nie zastał, w śledzeniu jest taki sam status.
Ale ja miałam awizo... I tekst mailu "kurier podjął próbę dostawy...".