Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od około 4 miesięcy mam problem z wykorzystaniem formy płatności Google Pay podczas zakupów w aplikacji.
Do tej pory pojawiał się komunikat o nieoczekiwanym problemie, podczas próby płatności w dniu dzisiejszym pojawił się kod błędu OR_BIBED_08.
Inne metody działają poprawnie.
Czy ktoś napotkał może podobny problem?
Pozdrawiam
@barryss czy kontaktowałeś się w tej sprawie z supportem Google?
Problem występuje tylko w aplikacji Allegro. Z tego powodu na tą chwilę nie kontaktowałem się z wsparciem po stronie Google.
@barryss a czy Google Pay działa, gdy korzystasz z przeglądarki i strony Allegro?
Przyznam, że nie miałem okazji sprawdzić. Praktycznie wszystkie zakupy realizuje z poziomu aplikacji. Ze względu na szybkość realizacji płatności z wykorzystaniem Google Pay właśnie zazwyczaj tą metodą starałem się płacić.
Spróbuję kontrolnie przy najbliższym planowanym zakupie skorzystać na komputerze. Niestety nie wiem kiedy to nastąpi.
u mnie zauważyłem jakieś 2 miesiące temu:
1. przestało działać mi google pay w 2 aplikacjach w telefonie: allegro i mcdonalds [OR_BIBED_08]
2. jak wybiore metodę google pay w kompie przez www na allegro to wszystko działa.
3. jak wybiore w apce allegro metodę płatności karta, z ta sama karta co w portfelu google tez wszystko działa.
4. płatności NFC telefonem przez google pay działają.
5. napisałem dziś do google. Kazali wyczyścić pamięć podręczną usług play i portfela, sprawdzić aktualizacje, reset i spróbować - nie pomogło... czekam na nast wytyczne
u mnie pomogło (całkowite) usunięcie i ponowne dodanie karty w portfelu google
U mnie również takie działania pomogły. Usunięcie i dodanie karty pozwoliło ponownie płacić z aplikacji korzystając z Google Pay/Wallet.
Dokładnie! potwierdzam!
Moje rozmowy z google nic nie wniosły... za kazdym razem ktoś inny odpisuje i pyta o to samo.... Coś w stylu: 1 dnia google ctrlC ctrlV drugiego ja, trzeciego google i tak wkoło... bez sensu, odpuściłem...
Dzięki kolego za pomysł. Po usunięciu i dodaniu karty wszystko śmiga jak trzeba. Uff 😉