Witam zakupiłem przedmiot od klienta który zakupił urządzenie na allegro jako nowe od sprzedawcy bodajże firma. Ja nabyłem go tak jakby z drugiej ręki. Napisałem do głównego sprzedawcy z allegro w sprawie czy urządzenie bez problemu będzie można zareklamować w razie uszkodzenia. Natomiast główny sprzedawca stwierdził że tylko i wyłącznie kupujący który ma powiązane konto z tym zakupem może zgłosić urządzenie do naprawy.
@Audiquattro20v z tytułu niezgodności umowę ma kupujący ze sprzedawcą ale ja masz kartę gwarancyjną i dowód zakupu jak najbardziej możesz reklamować z tytułu Gwarancji do Gwaranta, na allegro nie zgłosisz reklamacji z tytułu dobrowolnej Gwarancji a z ustawowej niezgodności z umową 😞 za sprzedany towar odpowiada sprzedawca więc zgłoś problem temu od kogo kupiłeś 😄
Cześć, @Audiquattro20v. Najlepszym rozwiązaniem będzie sprawdzenie warunków w karcie gwarancyjnej produktu.
@Audiquattro20v Jeśli towar posiada gwarancję to teoretycznie masz prawo reklamować go na tej podstawie ale to musisz kierować bezpośrednio do gwaranta a sprzedający gwarantem jest niezwykle rzadko.