Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od dwóch dni w wiadomościach mailowych:
- "Imię, zobacz 000 nowe oferty w Twoich 00 obserwowanych wyszukiwaniach" - po kliknięciu na interesującą ofertę otwiera się strona tej oferty, ale brakuje na niej przycisku "obserwuj" (tę konkretną ofertę).
Wygląda to tak jak na załączonym obrazku. Pomarańczowa linią zaznaczono miejsce w którym dawniej był przycisk "obserwuj". Był, ale znikł.
Brak tego przycisku bardzo utrudnia obserwację. Najpierw trzeba odwiedzić stronę sprzedawcy, znaleźć na niej konkretną ofertę, otworzyć ją i dopiero na tej stronie kliknąć na "obserwuj".
Czy to jest kolejna "wspaniała" innowacja allegro, która ma "ułatwić' życie użytkownikom serwisu?
Jest jeszcze gorzej. Teraz przycisku "obserwuj" lub "obserwujesz" nie ma także na stronie obserwowanego przedmioty. Nie ma możliwości dodania oferty do obserwowania, ani osunięcia z obserwowanych. Jakaś totalna klapa.
Faktycznie, jeszcze niedawno był po prostu napis "Obserwuj", który po kliknięciu zmieniał się w bodajże "Obserwujesz tę ofertę".
Teraz na górze, na prawo od tytułu oferty, jest biała gwiazdka w niebieskiej ramce. Kiedy ją klikniesz, gwiazdka robi się cała niebieska, a Ty obserwujesz ofertę. Klikniesz drugi raz i usuwasz ją z obserwowanych.
Intuicyjne jak diabli😄
@wsiorawno1 Cześć. Jeśli chcesz zaobserwować ofertę, kliknij w gwiazdkę tuż obok tytułu oferty:
Zaobserwowane oferty znajdziesz tutaj: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/obserwowane/oferty
Dziękuję za informację. Natomiast uwagi mam takie:
1. Dlaczego allegro "wielkimi wołami" nie informuje użytkowników o zmianach zaraz po zalogowaniu?
2. Dlaczego po najechaniu kursorem na gwiazdkę nie pokazuje się "dymek" z informacją co to jest? Jaki będzie skutek kliknięcia na gwiazdkę?
3. Dlaczego przy jednych ofertach pojawia się pole "obserwujesz", a przy innych gwiazdka? (tak zdarzyło mi się dzisiaj parę razy). Warto byłoby zdecydować się na jedną wersję.
4. Czemu te zmiany służą? Odnoszę wrażenie, że allegro kieruje się zasadą: jak nie może być lepiej, to niech przynajmniej będzie inaczej.
Pozdrawiam.
@wsiorawno1 Dziękuję za wszystkie uwagi. W nowej wersji układu informacji na stronie oferty podzieliliśmy górną część strony na dwie kolumny.
W lewej kolumnie wyświetlamy:
W prawej kolumnie wyświetlamy:
Jestem pewna, że to kwestia czasu zanim przyzwyczaisz się do nowego wyglądu strony. Jeśli będziesz miał kolejne spostrzeżenia, to zapraszam do podzielenia się nimi 🙂
Hm..., to co napisałaś jest opisem tego co widać na stronie i szczerze mówiąc niczego nowego nie wnosi. Jak już wcześniej dowiedziałem się do czego służy ta nieszczęsna gwiazdka to mogę powiedzieć za Benedyktem Chmielowskim - "jaki koń jest każdy widzi".
Natomiast nie widzę tu odpowiedzi na żadne z czterech pytań, które postawiłem. Rozumiem, że są to trudne pytania dla administratorów allegro i nie bardzo wiedzą jak się wytłumaczyć z wprowadzenia niepotrzebnych nikomu zmian.
No właśnie. Twoja odpowiedź nie wyjaśnia jaki był cel nowej wersji. I dlatego nadal uważam, że punkt 4 najtrafniej oddaje ich sens: "jak nie może być lepiej, to niech przynajmniej będzie inaczej".