Witam, mam taki problem. Zrobiłam zakup na allegro, zapłaciłam, ale nie zauważyłam, że nie było wystarczająco środków na koncie, więc płatność nie przeszła. Zamiast od razu wybrać opcję Anuluj płatność i ją ponowić, to najpierw ponowiłam ją, ale bezpośrednio z banku, no i nie zaksięgowała się ta płatność na allegro, więc dopiero wtedy kliknęłam Anuluj i ponowiłam płatność już przez allegro i wszystko ok, ale zapłaciłam podwójnie i jak teraz odzyskać środki z tej pierwszej transakcji (ponowiony przelew bezpośrednio z banku)?
Jeżeli to była ta sama transakcja - to pieniądze same do Ciebie wrócą w ciągu 3-5 dni.
Ale jeżeli chcesz to możesz podać nr transakcji to Moderatorzy sprawdzą status płatności po stronie Allegro.
Nr zamówienia: da71c570-7863-11f0-8363-894d218be451
Identyfikator płatności: d7c495b8-7865-11f0-bfb3-cf3324d53cd2
A to tytuł przelewu tego ponowionego ze str. banku:
/OPT/X/////P24-B5W-G0E-W5F ALLEGRO DAB5AC7D-786
Płatności przez tzw link mogą być zrobione tylko na tej dedykowanej stronie twojego banku. Jeżeli zrobisz na widoczny tam nr konta zwykły przelew, to wyślesz kasę w kosmos.
Oczywiście za jakiś czas środki wrócą. Może to być od kilku dni, do nawet miesiąca. Nie ma możliwości tego przyspieszyć.
Po prostu ponowiłam przelew, który się wygenerował w pierwszej transakcji, ale już nie przez Allegro. Czyli po jakimś czasie pieniądze i tak do mnie wrócą czy w jakiś sposób gdzieś to zgłosić?