anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z reklamacją. Sprzedawca ją odrzucił.

anitka228
#7 Wielbiciel

Firma od której kupiłam Strój z areny startowy za1600 zł Po pierwszym dniu po zakupie po sklejały się znaczki Arena odesłałem Strój a Firma twierdzi że źle użytkowany i nie uznała reklamacji. Natomiast Allegro twierdzi żebym zgłosiła sprawę na policję i nie chce z tym nic zrobić zero pomocy pomóżcie co mam robić.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

sekundeczka
#9 Pomysłodawca

Federacja praw konsumenta, ochrona kupujących , na policję też jako wyłudzenie kasy za towar nie warty tej ceny i oszustwo. 

oznacz moderatorów

sekundeczka
#9 Pomysłodawca

Załóż dyskuję najpierw niech tam napisze sprzedawca , że nie uznaje reklamacji, po czym wypełnisz formularz ochrony kupujących . Miałam podobną sytuację z butami Riekera- buty się rozpadły po 2 mc a sprzedawca twierdził , że buty zimowe nie są zimowymi- nie uznał reklamacji mimo iż skóra odpadła bo była zleżała. Zrobiłam zgłoszenie do ochrony kupujących gdyż każdy zakup jest nią objęty i mi całą kasę oddali. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@anitka228 Program Ochrony Kupujących, to nie jest nasz obowiązek, a usługa, mająca na cełu zapewnienie jak najlepszych doświadczeń zakupowych. Jak każda usługa, ma swój regulamin. Nie jesteśmy sądem, nie możemy decydować, czy w danej sytuacji doszło do oszustwa, bez zgłoszenia sprawy na policję. Bardzo mi przykro, że masz problem ze sprzedwcą, natomiast nie jesteśmy instytucją uprawnioną do wydawania wyroków. Z tego powodu sugerujemy zgłoszenie sprawy na policję lub wszczęcie postępowania sądowego. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów