Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
chciałam zwrócić zakupione sukienki (niestety za mały rozmiar), ale mam problem z wysyłką.
zrobiłam zgodnie z instrukcją sprzedającego, ale Pani na poczcie powiedziała że muszę mieć umowę żeby wysłać zwrot do Wielkiej Brytanii. Dała mi masę kwitków włącznie z kwitkiem do oclenia. Chciałam skorzystać z opcji wysyłki paczki z pomocą Allegro, ale niestety mam to nieaktywne.
Jak mogę wysłać bezpiecznie i skutecznie przesyłkę do Wielkiej Brytanii?
Pozdrawiam
@anya_jach Jaką umowę, z kim?
no właśnie nie mam pojęcia, powiedziała że ze sprzedawcą, tłumaczyłam że chcę dokonać zwrotu zakupionego na allegro, potem dała mi kilka kwitków do wypełnienia, jakieś deklaracje celne
Twoją umową ze sprzedawcą jest transakcja zawarta na Allegro - wydruk aukcji, potwierdzenie wpłaty, maile od Allegro po zakupie itp.
@xyz96 Od bodajże Lipca przy każdej wysyłce do UK, US i tak dalej trzeba załączyć deklarację celną ( wyjatek dokumenty). I jak Pani w okienku bardzo tego przestrzega to może robic problemy....
@anya_jach chodzi o zamówienie nr. e8dc9452-580a-11ec-a35b-c71ebd77a9e5?
Dlaczego ten zwrot miałby iść do WIelkiej Brytanii? Sprawdziłam to i sprzedający jest z Polski.
Widzę, że wygenerowałaś kod zwrotu, więc teraz przygotuj proszę przesyłkę i i zanieś ją do dowolnego Paczkomatu. Na ekranie wybierz opcję Nadaj paczkę, a następnie Mam kod zwrotu. Zaakceptuj regulamin i wpisz wygenerowany wcześniej kod zwrotu. Gdy otworzy się skrytka, umieść w niej paczkę i zamknij skrytkę. Gotowe!
nie, chodzi o inne zamówienie, nie mam numeru zamówienia, jest to zwrot z innego konta allegro do którego nie mam dostępu, bo jest mojej szefowej 🙂
To niech się szefowa martwi. Po co się w to angażujesz? Na Allegro nie można korzystać z cudzych kont.
@anya_jach rozumiem, dzięki za informację! Żeby odpowiedzieć musiałabym znać szczegóły tamtego zamówienia, najlepiej żeby właścicielka tamtego konta do nas napisała.
dziękuje wszystkim za pomoc, pozostaje mi pewnie poczta polska i wypełnienie tych druczków.
pozdrawiam serdecznie i wesołych świąt życzę 🙂
@anya_jach Dziękuję bardzo i powodzenia!
Wesołych Świąt! 🎄