Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Kilka miesięcy temu zakupiłem na allegro telefon za prawie 5 tys zł . Wszystko wydawało się ok , prawie same bardzo dobre opinie sprzedającego , opis telefon używany , dostałem fakturę zakupu. W dniu wczorajszym przy próbie odsprzedaży okazało się że dostałem pudełko z zupełnie innym numerem imei niż numer telefonu . Nie pytajcie nie wiem jak to sprawdziłem po zakupie a wychodzi że chyba nie sprawdziłem … że numery są niezgodne ze pudełko pochodzi z innego telefonu . Sprzedający nie wspomniał nawet o tym w aukcji bo na pewno takiego telefonu za tyle pieniędzy bym nie zakupił. Przeglądnąłem archiwum allegro i nic tam nie ma w opisie więc naturalne mi się wydawało że skoro kupuje za prawie 5tys zł telefon od sprawdzonego sprzedawcy , telefon używany niecałe 4 miesiące to wszystko będzie ok, niestety nie jest . Jestem teraz w czarnej d … nie jestem oszustem i nie będę nikogo naciągał i wciskał komuś telefonu nie informując o tym że telefon nie zgodny z pudełkiem a niestety na tą chwilę przez takie niby nic tracę 1000-1500zl. Czy ktoś miał podobną sytuację ? Bo nie wiem co zrobić z tematem a sprzedający ma już nie aktywne konto na allegro . Z góry dzięki
@Dejavous Problem może wynikać ze zwykłej pomyłki.
Sam kiedyś zakupiłem od klienta telefon i dopiero po tym jak go sprzedałem okazało się, że numer IMEI telefonu i pudełka się różni - klient miał dwa takie same telefony i przy zawieraniu transakcji oboje nie zwróciliśmy na to uwagi.
Kupiłeś od osoby prywatnej czy od firmy?
Kupiłem od firmy , chyba działalność jedno osobowa bo została wystawiona faktury zakupu z tym że z marką telefonu bez wpisanego numeru IMEI
Załóż dyskusję opisz problem niech się wypowiedzą, nic nie zaszkodzi a może pomóc: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Dyskusje otworzyłem z tym że pojawił się problem ze sprzedający nie ma już aktywnego konta a do tego nie podał adresu wysyłki na ewentualną reklamację. Kontaktu z nim nie ma na chwilę obecną żadnego
Spokojnie.
@Dejavous co do numerów IMEI na fakturze - z doświadczenia wiem, że takie numery są wpisywane na fakturach niezmiernie rzadko - widuję je głównie na fakturach wystawianych przez operatorów komórkowych.
Także brak numeru IMEI na fakturze nie jest niczym dziwnym.
Co do reszty - kontynuuj dyskusję 🙂
Aha no i napisałem do niego że jak przyślę właściwie pudełko bo może też się pomylił to będzie sprawa rozwiązana.
@Dejavous Masz 2lata na reklamację i masz 2lata na otwarcie dyskusji, więc zapytaj sprzedającego, po otwarciu dyskusji ma 24godz. na odpowiedź.
Ale niby z jakiego tytułu ma być ta reklamacja?
Sam piszesz że nr są niezgodne a więc jest to oferta niezgodna z opisem ponieważ jak są rożne nr to powinno to być napisane w ofercie.