Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
A my wróżki zębuszki mamy się domyśleć co za problem, z kim, o co i dlaczego... opisać dokladnie o co chodzi trzeba!
Jak masz problem to nie kupuj od niego.
Nie mogę dojść do porozumienia ze sprzedawcą.
Ciąg dalszy...
Witam. Kupiłem zwijak pod kierownicę i okazało się, że przy montażu (delikatnym bo znam się na tym) odpadł jeden zaczep, ale dużo ważniejsze jest to, że jedna z kostek przyłączeniowych w ogóle nie chce się prawidłowo zamocować w gnieździe. Odesłałem do sprzedawcy, ale on stwierdził, że zwijak był już montowany bo jest zerwana plomba, wyciągana była blokada no i urwany zaczep. Potraktował to jak towar niepełnowartościowy, montowany. Zwrotu mogą dokonać tylko wtedy, gdy otrzymają towar nowy, nie notowany. Przecież, żeby sprawdzić działanie części musi być zamontowana na swoim miejscu i odpowiednio połączona w układ. Skoro nie chciała prawidłowo zamontować się wtyczka, to w jaki sposób zwijak ma działać. Teraz sprzedawca chce jeszcze mój zwijak zutylizować lub odesłać go do do mnie z wykorzystaniem kuriera. Czy mam jakieś szanse ze sprzedawcą?
ano nie, wolno ci zakup sprawdzić tylko tak jak mógłbyś to zrobić w sklepie i teraz zadaj sobie pytanie czy część z półki weźmiesz wmontujesz w auto potem powiesz kupuję ano nie, sprzedawcy zgłosiłeś zwrot a powinieneś reklamację z tytułu rękojmi. Za zwrot ma prawo pełne obniżyć ci kwotę zwrotu o uszkodzenia powstałe w wyniku twoich działań nie ważne zamierzone czy nie.
Jak ja coś popsuje to jeśli się da zlecam naprawę w serwisie, jak już kaput to wyrzucam i ewentualnie kupuję nową rzecz, a nie odsyłam do sprzedawcy zepsute.
Urodziłem się w tamtym wielu, więc może nie jestem na czasie, czy coś się zmieniło w tej kwestii?
Sprawdzić a nie zamontować, tak sprzedajacy ma prawo potrącenia zwrotu jeżeli wartość zwracanego towaru się zmniejszyła. Reklamuj towar.
LEW43 jeśli wiesz jak wygląda zwijak airbag pod kierownicę to sprawdź jego działanie bez zamontowania. Do tego zwijaka nie chciała w żaden sposób wejść jedna wtyczka i co daje mi sprawdzenie wizualne, ale widzę, że próżne moje dociekanie. Pozdrawiam.
zapoznaj się najpierw z przepisami LEW nie musi wiedzieć zna prawo
montowanie części w aucie przekracza tzw normalny zarząd rzeczą
możesz sprawdzić rzecz w taki sposób w jaki obejrzałbyś ją w sklepie
w sklepie nie montują ci części a potem wołają płać
@bogmaj2202 w mechanice nie ma nic na siłę , można tylko przekonać niesforną część młotkiem, nie chciało wejść czyli nie ten typ lub wada fabryczna , zdecydowałeś się na próbę siłową to zniszczyłeś element i teraz szukasz winnych .
@bogmaj2202 Opisz dokładnie na czym polega problem i wskaż zamówienie, którego dotyczy.
Z tak małomównym klientem to nawet super sprzedawca nie dogada się.
Ciut wyżej jest opisany problem, ale już nie ważne. Dziękuję za pomoc.