Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, wygenerowany kod zwrotu z Inpostu, ale paczka nie zmieściła się do skrytki, więc nie została włożona do paczkomatu ale został już nadany numer z Inpostu. Po kilku dniach numer z Inpost został anulowany bo paczka nadal fizycznie nie została wysłana. Paczka zawieziona do paczko punktu Inpost. W puncie Pani nie umiała tej paczki wprowadzić . Na następny dzień znowu paczka zawieziona do punktu i dalej Pani nie umie jej wprowadzić. Pani stwierdziła że powinna być naklejona etykieta, a nie kod zwrotu. Na Allegro pisze, że kod zwrotu będzie ważny jeszcze przez 4 dni. Na infolinii Inpost każą mi kontaktować się z Allegro w tej sprawie. Na Allegro w zakładce "szczegółach zakupu" pisze, że "zwrot nadany" (data i godzina nadania z pierwszego dnia kiedy nie zmieściła się do paczkomatu). Co mam dalej robić ?
@sunagra przesyłkę zwrotną InPost możesz nadać w punkcie, właśnie na kodzie zwrotu. Nie generujemy do nich etykiet, etykietę generuje i nakleja dopiero kurier. Nie wiem co ci doradzić w kwestii problemu z nadaniem, wygląda na to, że osoba przyjmująca przesyłkę w tym punkcie nie zna procedury jej nadania. To, co mogę zasugerować, to znalezienie innego najbliższego punktu obsługi paczki Inpost. Wystarczy wpisać adres i zaznaczyć punkt POP: https://inpost.pl/znajdz-paczkomat
Nie nadasz tego w punkcie, kod nadania jest jednorazowy i już został wykonany.
OP potrzebuje nowego kodu nadania. Na starym po użyciu w Paczkomacie nie nada już w punkcie.
Anulujcie kod nadania @sunagra i wygenerujcie nowy. Nawet jak przesyłka została anulowana, to zazwyczaj kod nadania drugi raz nie zadziała (nawet jak jest niby wolny). W końcu są one jednorazowe.
Na dzień dzisiejszy sprawa ma się tak : mam nowy kod zwrotu z Allegro ale Pani w paczko punkcie twierdzi że nadal nie może tego kodu wprowadzić i że musi być etykieta i bez etykiety kurier z Inpostu tej paczki nie zabierze. Dzwoniłam na infolinię Inpostu prosto z tego punktu i tym razem powiedziano mi, że nie przyjmą mi w paczko punkcie paczki większej, która nie mieści się do paczkomatu i tylko z samym kodem zwrotu bo paczka musi mieć 24 cyfrowy kod z etykiety i że kurierzy z Inpostu , którzy obsługują paczko punkty nie naklejają etykiet na paczki. Wróciłam po raz 3 z paczko punktu z niczym. Napisałam po raz kolejny do Allegro i czekam na odpowiedź.
Mówiłaś, żeby klikła "szybkie nadania"? Paczki z kodem w paczkopunkcie nadaje się inaczej niż zwykłe. Potem to Pani w punkcie powinna nakleić takie śmieszne małe naklejki z kodem kreskowym. Przynajmniej tak to wyglądało 2 lata temu zanim mi jedyny punkt w okolicy zamknęli. To nie kurier przyklejał etykietkę tylko Pani w punkcie... Pamiętam to, bo specjalnie kobieta wydzwaniała do kierownika oddziału, bo nie umiała nadać. No chyba że w ostatnie 2 lata coś się zmieniło. Co do rozmiaru paczki to Pani z infolinii może mieć racje. Nie da się tego przepakować na paczkę C? Jeśli nie to można nadać w punkcie ale jako gabaryt D (i tylko na adres), a tych etykiet Allegro w ogóle nie używa.
Przepakować się nie da bo przedmiot na jednej długości jest troszkę większy niż skrytka C w paczkomacie. Paczkę do mnie od sprzedawcy dostarczył kurier Inpostu. Darmowy zwrot był również przez Inpost po wygenerowaniu kodu zwrotu. Miałam dużo paczek do zwrotu w tym dniu i automatycznie uruchomiłam skrytkę w paczkomacie nie biorąc pod uwagę wielkości paczki. Paczka nie weszła i tak się zaczęło. Potem telefony do Inpostu gdzie cały czas mi mówiono, że numer wysyłki anulowany i mam zanieść paczkę do paczko punktu a potem już było jak wyżej opisałam. Dzisiaj otrzymałam info z Allegro, że mogą mi wygenerować etykietę ale z Poczty Polskiej i tak zrobię bo nie ma wyjścia.
To nie wiem jak to dokładnie działa ale z tego co kojarzę to powinieneś po prostu zgłosić sie do Allegro i wołać etykietę na zwrot paczki nie mieszczącej sie w paczkomacie. Z tego co kojarzę to ludzie takie dostawali...
Po 1-wsze wynękaj od Allegro nowy kod zwrotu. Ten już nie zadziała.
po 2-gie Pani w punkcie powiedz, żeby kliknęła "SZYBKIE NADANIA" tam się paczki kodem nadaje... przynajmniej tak mi pamieć podpowiada, bo kiedys kobietka dzwoniła aż do kierownika jak pierwszy zwrot do punktu zanosiłam, bo też nie umiała nadać...
Na dzień dzisiejszy sprawa ma się tak : mam nowy kod zwrotu z Allegro ale Pani w paczko punkcie twierdzi że nadal nie może tego kodu wprowadzić i że musi być etykieta i bez etykiety kurier z Inpostu tej paczki nie zabierze. Dzwoniłam na infolinię Inpostu prosto z tego punktu i tym razem powiedziano mi, że nie przyjmą mi w paczko punkcie paczki większej, która nie mieści się do paczkomatu i tylko z samym kodem zwrotu bo paczka musi mieć 24 cyfrowy kod z etykiety i że kurierzy z Inpostu , którzy obsługują paczko punkty nie naklejają etykiet na paczki. Wróciłam po raz 3 z paczko punktu z niczym. Napisałam po raz kolejny do Allegro i czekam na odpowiedź.