Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dnia 1 gru. 2025 dokonałem zakupu swetra. W aukcji była gwarantowana dostawa do piątku 05.12.2025 (czyli najpóźniej wysyłka w czwartek). Sprzedawca nie wysłał paczki (i dalej utrzymywał się status zapłacone), nie odpowiadał też na pytania. W piątek anulowałem zakup, a dokładniej z niego zrezygnowałem (nie było już opcji anuluj mimo statusu opłacone). Wyskoczyła mi opcja odeślij paczkę ale jej nie wybrałem. Napisałem do sprzedawcy, że rezygnuje z zakupu proszę o zwrot pieniędzy. We wtorek (09.12.25) zmienił się status zwrotu na: " Decyzja o zwrocie Pełen zwrot pieniędzy". Minęły kolejne 3 dni i pieniędzy nie otrzymałem. Sprzedawca dysponuje moimi pieniędzmi już 12 dzień, nie odpisuje na wiadomości. Nie mogę zgłosić problemu przez: zgłoś reklamacje lub problem / inne / brak zwrotu wpłaty. Wyskakuję błąd i powiadomienie "sprzedawca zlecił przelew" ale tego przelewu nie otrzymałem.
Proszę o informację co dalej.
Napisać do Allegro o pomoc.
Jak / gdzie?
Jak pisałem, pod zakupem / zwrotem nie mogę zgłosić problemu bo wyskakuję błąd przy takiej próbie.
Powinna tam być opcja pominięcia lub zamknięcia tego komunikatu - nie pamiętam dokładnie.
PS. Na Allegro nie ma czegoś takiego jak „gwarantowana dostawa do…”.
To są jedynie przewidywane terminy doręczenia i jest tam taka informacja.
Jak z prognozą pogody, czasem się sprawdzi, a czasem nie 🙂
Pomoc Allegro i tam opisz problem.
@-Blake- googlaj formularz kontaktowy allegro lub przez messengera i tam opisz i zgłoś co trzeba
@-Blake- sprawdziłam zamówienie i widzę, że sprzedający próbował zlecić zwort, jednak się on nie powiódł. W takim przypadku sprzedający powinien ponowić zwrot pieniędzy lub jeśli pojawia się problem, to skontaktować się bezpośrednio z nami.