anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Produkt niezgodny z opisem

Jadoda0000
#2 Obserwator#

Witam 

• Zamówiłem laptopa , na stronie były zdjęcia z laptopem z klawiaturą Qwerty w standardowych spisie parametrów również zaznaczone jest , że klawiatura jest Qwerty , a przysłany produkt ma klawiaturę Qwertz , nie chce zwracać  produktu , czy mogę zarzadać rekompensaty lub przysłania laptopa z taką klawiatura ? Czy sprzedawca może mi odmówić i stwierdzić , że może przyjąć tylko zwrot ? 
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Oczywiście że możesz i w zasadzie należy składać reklamację, otwórz dyskusję opisz problem , masz pomoc Allegro, ale pamiętaj ze przy pierwszej reklamacji sprzedający ma prawo do sposobu rozpatrzenia reklamacji, obniżenie ceny, naprawa wymiana, zwrot środków: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Jadoda0000 o sposobie rozpatrzenia reklamacji decyduje sprzedawca jeśli napisze że masz odesłać lub udostępnic lapka na reklamację i to zrobisz to albo odda kasę albo wymieni lapka zdecyduje on. Jeśli istnueje różnica cenowa między 2 laptopami z innym układem klawiatury w co wątpię to możesz oczekiwać zwrotu różnicy. Nie odeślesz na reklamację to figę dostaniesz jeśli będzie to wymagane.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Możesz złożyć reklamację i określić swoje oczekiwania ale w przypadku pierwszej reklamacji to sprzedający decyduje o tym jak będzie ona rozwiązana.
Może przystać na Twoje warunki ale nie ma takiego obowiązku.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Podeślij link do oferty

oznacz moderatorów