Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy serwis Allegro weryfikuje sprzedających w jakikolwiek sposób? Chodzi mi o to, że trafiłem na sprzedającego który wystawia ponad 10 tysięcy przedmiotów (bardzo drogich), ma status sprzedawcy prywatnego, podane numery telefonów w danych sprzedającego z duża dozą prawdopodobieństwa są wyssane z palca, nie wystawia faktur i na allegro jest od kilku lat...
To się troche nie trzyma kupy i pomimo pozytywnych komentarzy istnieje obawa że to jakiś szemrany interes.
Z przerażeniem stwierdzam że Allegro raczej nie weryfikuje takich kont skoro działają jakby nigdy nic
??
Jak nie podpada, komentarze to nic nie robią>po co, plica prowizji itd. Masz podejrzenia to zgłaszaj do Allegro.🤗
Allegro skutecznie chroni swoja prywatnosc... bo nie odnalazłem linka do kontaktu z nimi takiego bezpośredniego, o telefonie nie wspomne...
Firma może sprzedawać z konta prywatnego.
Na koncie prywatnym nie da się ustawić, że wystawia się faktury.
W przypadku niektórych rodzajów działalności nie ma możliwości założenia konta firma (taka polityka Allegro). Nie masz REGON-u, to jesteś sprzedawcą prywatnym (nie dotyczy chińczyków).
I tak trzeba przejść weryfikację konta, aby móc sprzedawać.
ps. Na jakiej podstawie mieliby zakazać prywatnym sprzedawcom sprzedaży?
… hmm na podstawie ilosci wystawionych przedmiotow na aukvji, ich waryosci grubo przekraczajacej kilka milionow zl,
nie pisze o kolekcji kolorowych guzikow, czy ptasich piór, tylko aukcjach po kilkadziesiat tys pln
Zawsze dla pewności możesz zadać przed zakupem pytanie sprzedawcy czy wystawia paragon lub fakturę na sprzedawany towar . Sprzedając duże ilości drogich przedmiotów raczej zapewne rozlicza się z US ,no chyba że to jakiś sprzedawca np. Chin .
@Byccord > podane numery telefonów w danych sprzedającego z duża dozą prawdopodobieństwa są wyssane z palca > widziałeś to w szklanej kuli czy wywróżyłeś z kart tarota > najprościej sprawdzić dzwoniąc pod podany nr z byle zapytaniem, niż pisać bzdurne zarzuty na zaś.🤔
@Byccord pewnie ktoś zaczyna przygodę z dropem