anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prywatny sprzedawca bez możliwości zwrotu towaru jak do tego podejść ?

Client:42900339
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

komis-bell
#21 Demiurg#

Normalnie a jak 😁

Jeśli akceptujesz brak możliwości odstąpienia od umowy bez zgody sprzedającego to kupuj. Jeśli nie akceptujesz to nie kupuj. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wystawił subwoofer którym jestem zainteresowany nr aukcji  15206657531

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

No to kupuj albo… nie kupuj. Twoja decyzja. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dzięki sorki #21 Demiurg# ale nie jestem kumaty jeśli chodzi o kupowanie na tym portalu. Może wytłumacz mi na "gruszeczkach" co znaczy  akceptujesz brak możliwości odstąpienia od umowy bez zgody sprzedającego  

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

jeśli nie kupujesz od firmy a od prywaciarza, to nie ma zwrotów. chyba, że sprzedawca się zgodzi. jes,i to akceptujesz to kupuj. jesli nie to daj sobie spokoj a kupuj od firm

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Znaczy to tyle że odstąpić od umowy i odesłać zakupiony towar możesz tylko w wypadku kiedy sprzedający wyrazi na to zgodę. 
Inaczej niż w wypadku zakupu od firmy gdzie sprzedający takiej zgody wyrażać nie musi. 

oznacz moderatorów

glenmoranghie
#14 Krzewiciel#

@Client:42900339 "Może wytłumacz mi na "gruszeczkach" co znaczy  akceptujesz brak możliwości odstąpienia od umowy bez zgody sprzedającego"

Proste. Jeżeli naprawdę chcesz mieć ten subwoofer i jesteś do niego przekonany, to go kup. Sprzedawca odpowiada za zgodność towaru z opisem, więc jeżeli to co trzymasz będzie w stanie innym niż deklarował, to masz możliwość złożenia reklamacji na przykład przez dyskusję allegro. Natomiast nie zwrócisz tego subwoofera jeżeli Ci się odwidzi. Więc jeżeli nie jesteś przekonany, to nie kupuj. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:42900339 w czym problem ? prywatni nie mają obowiązku przyjmować zwrotów, bo te są obowiązkowe przy zakupie od firm 🙂 

Ale dopowiada za towar z tytułu rękojmi jak coś  będzie nie tak 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuję Wam za cenne info to zmienia postać rzeczy

Kupuj z pewnych źródeł chyba tak to odebrałem 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:42900339  Kupując od prywatnego przez Allegro Lokalne nie masz opcji zwrotu, chyba że się sprzedający na to zgodzi, ale masz pomoc Allegro, masz opcję reklamacji jak towar nie dotrze albo niezgodny z opisem, masz Allegro Protect. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:42900339 nie no bez przesady. W mojej opinii nie ma się tu czego obawiać o ile pasuje Ci brak możliwości zwrotu bez podania przyczyny. 
Aczkolwiek to tylko moja opinia i nic więcej.

Zakup od firmy zawsze jest bezpieczniejszy bo chronią Cię dodatkowe przepisy które nie mają zastosowania przy zakupie od osoby prywatnej. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:42900339  Z niepewnych źródeł też można kupować tylko trzeba wiedzieć jak potem rozwiązać ewentualne problemy.  Ale to zbyt dużo opcji żeby tutaj opisywać.

Najlepiej teraz daj linka a potem jeśli coś będzie pod górkę to pisz tutaj, zawsze znajdą się ludzie którzy doradzą.

Chociaż, jeśli to subwofer to może być trudno wykazać wadę,usterkę,  bo jeden słyszy, drugi mówi że jest OK. Trzeba  by specjalne labolatorium a to kosztuje.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dzięki, na pewno dam znać ile lulu kolorowych...

oznacz moderatorów