anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przedmioty same pojawiają się w koszyku

Client:39842453
#8 Zapaleniec

Witam, od jakiegoś czasu losowe przedmioty same pokazują mi się w koszyku, mam 2 stopniowe logowanie i kilkukrotnie wylogowywalem wszystkie urządzenia. Nikt poza mną nie ma dostępu do konta ani mojego telefonu a mimo to co jakiś czas mam dodane przedmioty w koszyku których nawet nigdy nie szukałem

oznacz moderatorów
51 ODPOWIEDZI 51

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @ANTARES2000. Czy możesz podać numer oferty, która wylądowała w Twoim koszyku bez Twojej wiedzy?  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

marbachpltg
#8 Zapaleniec

U mnie ten sam problem.

marbachpltg_0-1779952794507.png

Uprzedzając pytania. Komputer firmowy - jestem jedynym użytkownikiem zarówno komputera jak i konta w Allegro. Odchodząc od komputera ZAWSZE go blokuję, więc nie ma możliwości, że KTOŚ coś zrobił. Na tym koncie jestem zalogowany tylko z jednego urządzenia, więc też nie ma innych możliwości.
Co ciekawe, są to produkty, których ani nigdy nie przeglądałem, ani nawet kategoria nie jest zbliżona do moich zainteresowań.
W moim odczuciu, to jakiś błąd Allegro i tyle. Pracownicy Allegro będą starali się nam wmówić, że przez przypadek sobie kliknęliśmy, że to może przez osoby trzecie, na innym urządzeniu ktoś kliknął albo jeszcze coś. U mnie akurat NIE MA TAKIEJ OPCJI.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To prawda. Też kiedyś mi się zdarzyło. Jeszcze jak korzystają z apki to wystarczy przypadkowy klik. Ale ja wtedy jej kilka miesięcy nie używałam. Zachodzi również odwrotność, bywają tu posty osób, którym produkty giną z koszyka. Od dawna zastanawia mnie czy jedno z drugim ma związek... To jedna  z wielu spraw, która jest ignorowana, bo ciężko użytkownikowi ją udowodnić, a post tu czy tam można zbyć wmawiając cokolwiek.

marbachpltg
#8 Zapaleniec

W mojej ocenie - jest to prawdopodobne. Może sesje są jakoś błędnie adresowane i ktoś sobie coś dodaje do koszyka, a okazuje się, że u mnie tego nie ma, ale jest u kogo innego 🙂 Myślę, że jest taka opcja, ale prawdopodobnie będzie trudna do zweryfikowania.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@marbachpltg ale to może jakby były to przedmioty dodane z czapy wg. nie związane z pierwotnym przedmiotem np u Ciebie byłaby to maszynka do mięsa

@AnnaG-Antyki wiem, że jak nie zagląda się do koszyka przez 30 dni to koszyk się resetuje.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ja miałam takie właśnie z czapy. Jakieś badziewia w stylu Te.., których nigdy na oczy nie widziałam. Raz z tego co pamiętam był jakiś udziwniony męski grzebień. No na co mi męski grzebień, korzystamy z córką tylko z drewnianych lub bambusowych szczotek, a faceci prawie na zero...   A ja prawie nigdy nie korzystam z apki, wtedy miesiące nie używałam. A nawet jak później korzystałam to tylko dla cashbaka i wtedy wyszukuję na apce po numerze ofertę znaleziona wcześniej na kompie. Nigdy nie szukam na apce, więc z przypadku też nie kliknę. 

To o resetowaniu koszyka pierwszy raz słyszę. A widziałam w sumie chyba z 10 postów o znikających koszykach i nigdy mod takiego powodu nie podał... To być może, by coś wyjaśniało.

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@marbachpltg poprosiłam o sprawdzenie, jak te oferty znalazły się w Twoim koszyku. 
Zostały dodane 12 maja 2026 roku po 10:00 jako niezalogowany klient, gdy zalogowałeś się na konto w tej samej przeglądarce, na tym samym urządzeniu 26 maja koszyki się połączyły i tak te oferty trafiły do Twojego koszyka. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

marbachpltg
#8 Zapaleniec

Ale to nie jest prawda 🙂 Zalogowany jestem cały czas w tej przeglądarce na tego samego użytkownika - w ogóle się nie wylogowywuję, więc nie ma możliwości, że dodałem jakieś produkty nie będąc zalogowanym.
To jest nic, bo nie ma możliwości, bym dodawał do koszyka powyższe produkty. Jeszcze po dwie sztuki, tak jakby to był świadomy wybór... No nie, nie i jeszcze raz nie. Są to zupełnie obce mi produkty. Nie planowałem naprawiać głośników ani nic z tych rzeczy 🙂

oznacz moderatorów

patryk00
#7 Wielbiciel

U mnie dziś też wystąpił taki problem z koszykiem. Kupiłem szampon od sprzedawcy A, po finalizacji transakcji i przejściu z systemu płatności z powrotem na Allegro nagle w koszyku miałem jakieś balony i dekoracje od sprzedawcy B...

oznacz moderatorów

marbachpltg
#8 Zapaleniec

Ja już zapomniałem o moim problemie (a przypominam, że rzekomo dodałem do koszyka części zamienne do naprawy głośników Tonsil), bo produkty z koszyka usunąłem, a wczoraj pojawiła mi się informacja o tym, że produkt z mojego koszyka został wyprzedany czy coś w tym stylu. Szkoda, że zrzutu ekranu nie zrobiłem, tylko wcisnąłem krzyżyk... Ale wiecie co to za produkt? Znowu coś z Tonsila, tym razem to były chyba głośniki. Oczywiście tych głośników na pewno nie miałem wcześniej w koszyku, bo robiłem kilka razy zakupy wczoraj i nie było takiej możliwości 🙂

oznacz moderatorów

luskan1
#2 Obserwator

Miałem dzisiaj ten sam problem, w koszyku miałem wiele produktów od czapy - z kategorii które mnie nie interesują i na pewno ich nie przeszukiwałem. Wszystkie skasowałem, zmieniłem hasło i wylogowałem z wszystkich urządzeń. Nie miałem żadnego podejrzanego zakupu, jakby ktoś mi się włamał to by pewnie sobie pokupował na allegro pay - ogólnie zaczynam się zastanawiać czy nie zrezygnować z allegro pay bo sprawa mocno podejrzana. Wysłałem też informacje do allegro o zaistniałej sytuacji.

oznacz moderatorów

slwgdansk
#7 Wielbiciel

Dziś miałem dodany przedmiot którego nie klikałem w koszyku. Suma wyszła dwukrotna wiec się połapałem że coś jest nie tak i go ręcznie usunąłem.

oznacz moderatorów