anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przemiana konta z firmowego na prywatne.

baaartoszek
#1 Nowicjusz

Dzień dobry,

Od jakiegoś czasu zauważyłem, że w ustawieniach konta mam wybrany rodzaj konta firmowego.

Od początku powstania konta było użytkowane jako prywatnie, co prawda zdarzyło mi się zamówić kilka razy rzeczy na fakturę, ale po prostu zaznaczałem wtedy chęć otrzymania faktury z podaniem odpowiednich danych. Na koncie nigdy nic nie było sprzedawane, jedyne same zakupy. Z jakiej racji allegro stwierdziło, że należy te konto przekonwertować na firmowe? Teraz bardzo często podczas zakupów dostaję od sprzedawców dowód zakupu wystawiony na dane firmowe, mimo, że nie zaznaczam chęci otrzymania faktury i odbiorca ma inne dane.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@baaartoszek  Allegro samo Ci konta nie zmieniło😉, twoje konto jest nadal prywatne, po prostu sprzedający podczas zamówienia dostają Twoje dane i wystawiają na tej postawie dowód zakupu

wejdź   i na dole masz Ustawienia faktur tam sobie zmień na osobę prywatną

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zmiana konta firmowego do konta prywatnego nie jest mozliwa,  ale możesz załozyć nowe konto prywatne i z nowego konta robić zakupy.

Allegro nie konwertuje  kont  automatycznie ale wyświetla zachęty, musiałeś  niestety kliknąć niechcący.

oznacz moderatorów