anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

przesyłka jest ale jej nie widać

HDDD
#1 Nowicjusz

mam informację, że przesyłkę dostarczy DPD, chcę ja przekierować do paczkomatu ale aplikacja DPD wcale tej przesyłki nie widzi a przy sprawdzaniu na stronie twierdzi, że numer przesyłki jest nieprawidłowy.

Przesyłka została odebrana przez kuriera

Przesyłka została przyjęta w oddziale nadawczym

Przesyłka została przyjęta w oddziale

a DPD jej nie widzi

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @HDDD. To przesyłka Allegro Delivery, realizowana przez DPD. Jako metodę dostawy wybrałeś dostawę pod adres, zatem nie będzie możliwości przekierowania jej do automatu. 
Gdy przesyłka zostanie wydana do doręczenia zobaczysz w naszej aplikacji numer do kuriera (w szczegółach zamówienia oraz w wiadomości mailowej) - możesz skontaktować się z nim, aby ustalić szczegóły dotyczące dostawy. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

HDDD
#1 Nowicjusz

Dziękuje, nie miałem wyboru innej metody dostawy niż tej, jak sie okazuje Allegro Delivery (mimo że napisano DPD), ta była jedyna - teraz bym na pewno jej nie wybrał

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@HDDD  nie wiem jak często odbierasz, lub nadajesz  przesyłki, ale ja mam numery telefonów do kurierów w swojej okolicy😉, przy każdym podjeździe wystarczy grzecznie zapytać: "czy mogę  Pana numer telefonu, bo ..."

oznacz moderatorów

HDDD
#1 Nowicjusz

Dziękuje za odpowiedź, unikam kurierów bo 2 na 10 jest "pogadana" a o tym co wyczyniają można w wielu komentarzach poczytać, wolę paczkomat i kurierów nie widzieć

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@HDDD  spoko, ja też jestem introwertykiem😉, ale z kurierami mam tak dobry kontakt, że jak spotykamy się w markecie, to mówią mi cześć😁 

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@HDDD

Musisz patrzeć na całą nazwę przewoźnika. 

A "Allegro Delivery Kurier DPD" to inny przewoźnik niż "Kurier DPD". Dlatego nie widzi ci tej przesyłki w aplikacji DPD. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pecela  Marysia wytłumaczyła to jakieś dwie godziny TEMU😉

oznacz moderatorów