anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przy zakupie opon zapomniałem o fakturze.

Client:88156271
#7 Wielbiciel#

Witam, da radę po kupnie i płatności blik coś zrobić żeby mi sprzedający fakturę dołączył? Dziś nd, więc nie skontaktuje się z nim,a jak anuluje zakup to zwrócą pieniądze z automatu od razu aby kupić ponownie czy nie?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:35386082
#14 Krzewiciel#

Tak, powinni zwrócić pieniądze. Mają na to 14 dni wg ustawy. Allegro wymusza krótszy termin.

A tak z ciekawości, to kupujesz na Allegro (zwykłym) i sam sobie znalazłeś te opony, a nie kupujesz z podesłanego linku do (niby) allegro Lokalnie?

oznacz moderatorów

Client:88156271
#7 Wielbiciel#

Ok, czyli z automatu nie zwracają, kupiłem normalnie przez allegro i sam sobie znalazłem. Po co miałbym kupować z jakiegoś podesłanego linku z allegro lokalnie?

oznacz moderatorów

Client:35386082
#14 Krzewiciel#

1. jeżeli klikniesz 'anuluj' albo 'zwrot' to zwracają. Tylko nie natychmiast, bo to musi zaakceptować człowiek. A poza tym zwrot przez allegro na blika to jest do 5 dni.

2.  Wolałam zapytać. Oszuści lubią płatność Blikiem to mi się alarm włączył i zapytałam. Sporo tu takich spraw się pojawia, niestety.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:88156271 napisz do sprzedawcy i poproś o wystawieniem f-vat albo anuluj i kup już poprawnie. My w firmie mamy ustawione automatyczne zwroty po anulowaniu zakupu.

oznacz moderatorów