anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przyjęcie reklamacji czy musze

sklepFASHION
#7 Wielbiciel#

Dzień  Dobry!   Gdzie mogę ustawić  na koncie firmowym że jestem outletem  i reklamacji nie przyjmuję

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Monika__L
#16 Inspirator#

nie możesz

oznacz moderatorów

sklepFASHION
#7 Wielbiciel#

jaki mogę ustalić minimalny czas  reklamacji?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@sklepFASHION tak jak pisaliśmy - minimum 2 lata zgodnie z przepisami.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@sklepFASHION Nie możesz nie przyjmować reklamacji. 🙃

Kupujący ma 2 lata na złożenie reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową - niezależnie od tego czy towar jest nowy czy używany.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@sklepFASHION jesteś przedsiębiorcą , masz obowiązek odnieść się do reklamacji i nie ma znaczenia czym handlujesz .

oznacz moderatorów

sklepFASHION
#7 Wielbiciel#

czyli  jak obuwie  jest  outletowe  może być z małymi wadami  to ten  musze  mieć 1 rok gwarancji?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@sklepFASHION Gwarancja to świadczenie dobrowolne - możesz jej udzielić na tydzień, miesiąc, rok, dwa lub w ogóle nie udzielić.

Ustawowo obowiązują 2 lata na składanie reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@sklepFASHION  w zasadzie teraz nie ma czegos takiego jak rękojmia. Jest "niezgodność towaru z umową". Wiec pozostaje Ci robić bardzo dokładne zdjęcia oraz dokładnie opisywac każdą najmniejsza wade/niedoróbkę w przedmiocie.

Jeśłi dana cecha /niedoróbka/rysa będzie wyraźnie opisana - wówczas produkt jest zgodny z umową i można taką reklamacje po prostu odrzucić powołując sie na odpowiedni zapis z oferty.

Natomiast prawa do reklamacji nie można kupującemu odmówić z góry.

Wiec tak naprawde ilośc reklamacji oraz możliwość ich odrzucenia zalezy od tego jak starannie i rzetelnie przygotujesz oferte

oznacz moderatorów

sklepFASHION
#7 Wielbiciel#

dziękuję

oznacz moderatorów

sklepFASHION
#7 Wielbiciel#

Gdzie mogę zmienić  w allegro czas reklamcji

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@sklepFASHION  w tej zakładce Warunki reklamacji