Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień Dobry! Gdzie mogę ustawić na koncie firmowym że jestem outletem i reklamacji nie przyjmuję
nie możesz
jaki mogę ustalić minimalny czas reklamacji?
@sklepFASHION tak jak pisaliśmy - minimum 2 lata zgodnie z przepisami.
@sklepFASHION Nie możesz nie przyjmować reklamacji. 🙃
Kupujący ma 2 lata na złożenie reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową - niezależnie od tego czy towar jest nowy czy używany.
@sklepFASHION jesteś przedsiębiorcą , masz obowiązek odnieść się do reklamacji i nie ma znaczenia czym handlujesz .
czyli jak obuwie jest outletowe może być z małymi wadami to ten musze mieć 1 rok gwarancji?
@sklepFASHION Gwarancja to świadczenie dobrowolne - możesz jej udzielić na tydzień, miesiąc, rok, dwa lub w ogóle nie udzielić.
Ustawowo obowiązują 2 lata na składanie reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową.
@sklepFASHION w zasadzie teraz nie ma czegos takiego jak rękojmia. Jest "niezgodność towaru z umową". Wiec pozostaje Ci robić bardzo dokładne zdjęcia oraz dokładnie opisywac każdą najmniejsza wade/niedoróbkę w przedmiocie.
Jeśłi dana cecha /niedoróbka/rysa będzie wyraźnie opisana - wówczas produkt jest zgodny z umową i można taką reklamacje po prostu odrzucić powołując sie na odpowiedni zapis z oferty.
Natomiast prawa do reklamacji nie można kupującemu odmówić z góry.
Wiec tak naprawde ilośc reklamacji oraz możliwość ich odrzucenia zalezy od tego jak starannie i rzetelnie przygotujesz oferte
dziękuję
Gdzie mogę zmienić w allegro czas reklamcji
@sklepFASHION w tej zakładce Warunki reklamacji