Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Opłaciłem zakup 30 września. Przesyłka została nadana 1 października Pocztą Polską (Przesyłka firmowa polecona zamiejscowa) i od tej pory ma status w transporcie. Co powinienem zrobić w tej sytuacji?
czekać, bo te paczki "idą" nawet 14 dni roboczych - tyle ma czasu zgodnie z regulaminem poczty. Sprawdzałeś w skrzynce pocztowej?
Nie ma w skrzynce. Status od momentu nadania się nie zmienił. W innych firmach pokazywali, że paczka wyjechała z jednego magazynu do innego, a tutaj nic.
tak w innych firmach tak 😀 tutaj status się zmieni w momencie gdy listonosz twojego regionu zechce ją doręczyć.
To nie jest paczka, tylko list. A na stronie emonitoringu mas wyraźnie napisane, że dla przesyłek listowych, śledzenie jest uproszczone i będzie tylko informacja o nadaniu, a następnie dopiero o przekazaniu do doręczenia, bez statusów pośrednich.
To chyba nawet nie jest przesyłka polecona. Wrzucają ją do skrzynki jak zwykły list.
@manik36 Jest polecona, bo jest rejestrowana. Zwykły list nie ma numeru
@manik36 norma czasem dochodzą w kilka dni a ostatnio klient dostał po 3 tygodniach 😞 napisz do sprzedawcy niech zareklamuje czasem to przyspiesza 😄
15 dnia od nadania uważa się dopiero za opóźnioną 😄
@manik36 Sprawdź sobie czy na Twoim rejonie jest jeszcze zatrudniony listonosz ,bo już doszły mnie słuchy ze swojej okolicy że w niektórych miejscowościach ich polikwidowali a odbiór przesyłek jest wtedy jak ktoś z miasta podjedzie na rejon i dostarczy . Ogólnie paczki lepiej wysyłać dopłacając złotówkę czy dwa złote jako dodatkowe ubezpieczenie i puszczać priorytetem . Takie to zwykle na następny dzień są u klienta ,sam tak wysyłam. List polecony jest tańszy ale to już czas dostawy od kilku do kilkunastu dni.