anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przyszła wiadomość od znajomej osoby przez Messenger,że bierze udział w konkursie Allegro

annaokonska08
#7 Wielbiciel
  • Wczoraj dostałam przed Messenger informację od znajomej o konkursie organizowanym przez Allegro i prosiłas żeby przesłac nr tel.na który przyjdzie 6 cio cyfrowy kod. Po wysłaniu mojego nr przyszedł ten kod i po chwili informacja,że wygrałam pieniądze w kwocie 2100zl Domyśliłam się,że to oszustwo i chciałam to zgłosić 
oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@annaokonska08 Prześlij zrzuty ekranu - wiadomości i smsa - na adres: phishing@allegro.pl. Zajmiemy się tą sprawą.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

drahulec
#9 Pomysłodawca

Powiadom znajomą, że ktoś włamał się jej na konto

oznacz moderatorów

tomas58
#7 Wielbiciel

Czyli konkurs  Grymel organizowany przez Allegro to tez oszustwo, nie ma nigdzie ogłoszonych wyniku tego konkursu .  „Nocna Premiera z One Box – EA Sports FC 26”, organizator, czyli Allegro.pl sp. z o.o., zobowiązał się poinformować zwycięzców najpóźniej do 15 października 2025 r. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@tomas58 Mieliśmy taką promocję: Nocna premiera gry EA Sports FC 26 z Allegro One Box. 

Wysyłam regulamin. Zgodnie z nim: 

"Laureaci konkursu zostaną powiadomieni o przyznaniu nagrody za pośrednictwem wiadomości e-mail przesłanej na adres poczty elektronicznej Uczestnika wskazany w ramach konta Użytkownika." 

Jeśli nie otrzymałeś wiadomości, oznacza to, że nie wygrałeś. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

tomas58
#7 Wielbiciel

Dziękuję za wyjaśnienie i przesłanie regulaminu. Chciałbym jednak zaznaczyć, że uważam ten sposób informowania o laureatach za mało transparentny – nie jest wiadomo, kto faktycznie wygrał. Byłoby pomocne, gdyby w przyszłości organizatorzy podali chociaż listę zwycięzców lub w inny sposób umożliwili sprawdzenie wyników.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tomas58 Publicznie podawać danych zwycięzców nie można ze względu na RODO.

W najlepszym (dopuszczalnym przez przepisy) wypadku opublikować można listę z danymi typu "Jan K." albo login allegro np. "Client:12345678".

Co Ci w praktyce da taka lista zwycięzców?

oznacz moderatorów

tomas58
#7 Wielbiciel

Więc w praktyce dla zwykłego uczestnika jedyna realna korzyść to potwierdzenie, że konkurs odbył się uczciwie i że można sprawdzić swoje ID/inicjały. Tu nie chodzi o moją osobę ale wytłumacz dziecku tata kiedy będą wyniki ?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tomas58 Nadal - mając listę zwycięzców z ich inicjałami oraz samemu nie będąc laureatem nagrody taka lista nic nikomu nie da i nie powie nic na temat tego czy konkurs odbył się uczciwie czy nie. 
Takie są fakty.

oznacz moderatorów