Witam. Mam takie pytanie. wylicytowałem przedmiot od firmy, na zwykłym allegro, który był używany, miał wadę, jednak według opisu działał. Dotarł do mnie, jednak nie działa w ogóle, więc zrobiłem zwrot. Sprzedający nie ma smarta, wiec za wysyłkę przedmiotu do mnie zapłaciłem 20 zł. Po rozmowie ze sprzedającym i po prostu za jego poradą zwróceniu zakupu musiałem opłacić kolejną wysyłkę za 20 zł. Czy tutaj wszystko jest uczciwie? Wylicytowałem przedmiot za 180 zł który okazał się niezgodny z umową a i tak finalnie będę w plecy 40 zł za wysyłki, bo kwota zwrotu opiewa na 180 zł. Wiem, że teraz to już pewnie za późno, ale żebym się już nie sparzył na przyszłość.
@crossdressphyxia jak to przedsiębiorca to powinieneś ci zwrócić wartość towaru i najtańsza opcje transportu w ofercie.
@crossdressphyxia kwestia czy robiąc zwrot odstąpiłeś od umowy sprzedawca oddaje Ci za najtańszą wysyłkę z oferty i towar, czy reklamowałeś to sprzedawca oddaje za wysyłkę - towar - odesłanie czyli 220 zł 🙂
Możliwe, że coś nie dopatrzyłem, dzisiaj dopiero zrobiłem zwrot, paczka jeszcze nie jedzie, jutro zabiera ją kurier, a w szczegółach zwrotu nie mogę dopatrzeć się całkowitej kwoty zwrotu, widzę tylko kwotę za przedmiot. Czyli finalnie powinienem dostać 220 zł?
@crossdressphyxia system pokazuje tylko cenę towaru, tym się nie przejmuj zawsze tak jest 🙂 jak to reklamacja to tak 220 zł 😉
A jeżeli po prostu odstąpiłem od umowy i zwróciłem zakup?