anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytanie odnośnie dowodu zakupu

DANGERX
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, mam pytanie odnośnie do reklamowanego produktu, który jest jeszcze na gwarancji i się prawdopodobnie uszkodził zgłosiłem usterkę sprzedającemu po chwili wymiany postów sprzedający poprosił o odesłanie produktu w celu weryfikacji, ale wymaga ode mnie dowodu zakupu, którego nie posiadam płatność odbyła się poprzez allegro pay, a na mail nic nie dostałem prawdopodobnie dostałem paragon, którego nie posiadam co mam dostarczyć zamiast tego paragonu?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @DANGERX, jeśli zakup został zrealizowany przez Allegro, nie ma konieczności dołączania dowodu zakupu do reklamacji.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

DANGERX
#7 Wielbiciel

www_kamsys_pl 8 lipca 2026 09:02

Prosimy o wysłanie paczki z dobrze zabezpieczonym przedmiotem. Nadanie do paczkomatu Inpost, etykieta znajduje się w załączniku (numer listu przewozowego: 620999681xxxxxx; link do śledzenia paczki: xxxDo paczki proszę dołączyć opis usterki, kopię dowodu zakupu, adres: KAMSYS Piotr Błoński ul. Wileńska 27, 05-120 Legionowo; tel: 22-774-07-86; e-mail: sklep@kamsys.pl oraz Państwa dane kontaktowe (imię, nazwisko oraz numer telefonu). Urządzenie będzie sprawdzone po czym zostanie podjęta decyzja w kwestii dalszego przebiegu reklamacji. Informuję również, że jeżeli numer seryjny nie zgadza się z numerem reklamowanej czujki i jest ona po gwarancji, to mogą zostać naliczone opłaty za naprawę.

taka informacje dostałem od sprzedającego 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@DANGERX Dowodem zakupu w takiej sytuacji może być potwierdzenie z zakładki Moje zakupy lub potwierdzenie wpłaty z banku.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

ELMIX-AGD
#8 Zapaleniec

Dowodem zakupu jest potwierdzenie zawarcia transakcji na Allegro. To wystarcza do reklamacji. I piszę to jako sprzedawca. Sprzedawca ma wszystkie dane potrzebne do reklamacji, zawarcie umowy, kopie dowodów sprzedaży itp.

Natomiast ja, jako sprzedawca - oklejam swoimi plombami co tylko mogę. To pozwoliło mi np. zredukowanie w pewnym czasie ilości reklamacji o ok. 80% - po prostu kupujący reklamowali u mnie produkty kupione gdzie indziej. Nawet zdarzało się, że wysyłali do reklamacji towary z plombami innych sprzedawców.

oznacz moderatorów