Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Dostałem takiego e-maila odnośnie spodni które od dłuższego czasu obserwuje: ,,Twoja obserwowana oferta potaniała o 50%. Teraz kupisz za 189,99 zł. Poprzednia cena to 379,98 zł. Korzystaj z obniżki!,,
Ogólnie mówiąc nie miałbym z tym żadnego problemu i byłoby mi to zupełnie obojętne ALE ten komunikat to zwyczajne kłamstwo i manipulacja aby naciągnąć ludzi! Te spodnie obserwuje od miesięcy i jestem na bieżąco co do ceny! Dlatego jakim prawem są wysyłane takie wiadomości?
@DarkStoorM dziękuję za Twoją sugestię. Przekażę ten przypadek i Twoje zgłoszenie zespołowi Strefy Okazji.
@Krzycho_Lodz Czego oczekuję? No cóż, - mam świadomość, że Allegro prowadzi swój serwis by osiągnąć dochód. To zrozumiałe. Dąży też do tego, by transakcje odbywały się uczciwie. Tego oczekują z pewnością kupujący, ale też rzutuje to na opinie o sprzedających. Jeśli Allegro monitoruje nieuczciwe zachowania i je eliminuje, to jest proces rozwijającego się serwisu, w którym co jakiś czas ktoś wykorzystuję lukę i manipuluje potencjalnym kontrahentem. Także i w tej dyskusji spotykamy się z reakcją moderatorów, zapewniających o panowaniu nad sytuacją - na co liczę. Jednak nie mam zaufania do sprzedających, którzy pospolitym oszustwem wpływają na klientów. W naszym gronie świadomość nieuczciwych praktyk jest na tyle wysoka, że dla nas nie stanowią większego problemu. Potrafimy zwąchać spekulanta, pomimo pozbawienia nas skutecznych narzędzi jak notatki czy API umożliwiające monitorowanie cen. Dyrektywa Omnibus także zauważa i stara się zwalczać problem manipulowania cenami, co - jak widać - nie jest tylko moim problemem, a znacznie szerszym zjawiskiem.
Ja po prostu chciałbym na podstawie swego oglądu dojść do przekonania, że uczciwy pośrednik w transakcji jakim jest Allegro, stara się walczyć z nieuczciwymi sprzedawcami, których jest mnogość i którzy co chwilę wynajdują nowe metody by nas zwyczajnie ogłupić, zmanipulować i przekonać do swych racji. Uczciwy sprzedawca nie ma się czego obawiać...
@A3dam Chyba za bardzo przywykliśmy do oszustw, manipulacji, cwaniactwa i innych form wywierania wpływu, by poważnie traktować, ale i stosować pojęcie jakim jest uczciwość.
Co więcej, nieuczciwość jest dla większości immanentnym elementem współżycia społecznego i po prostu ją tolerujemy. Przy takim punkcie widzenia, moje warunkowe oczekiwanie wygląda na z gruntu niedorzeczne...
Może gdyby Allegro nie usunęło komentarzy dla kupujących, byłyby one ilustracją mojego podejścia do tematu.
Coraz bardziej się rusyfikujemy, ale nie językowo, a behawioralnie...
@snip Nie wiem dlaczego uparłeś się na sprzedawców z Allegro. Cały świat zalewają reklamy, "przeceny", "okazje" Idź z transparentem pod jakiś duży supermaket i tam protestuj. Albo pisz pisma do dyrekcji, że nie wprowadzają "omnibusa"
Łatwo jest krytykować na forum > nikt Ci nie każe korzystać z tych "okazyjnych przecen". Wystarczy się chwilę zastanowić > poszukać w guglu > porównać > a nie narzekać. Tylko trzeba chcieć > jakbyś ten czas poświęcony na wyszukiwanie i krytykę tych "okazji" poświęcił na szukanie w guglu to na pewno byś lepiej na tym wyszedł.
Nie uparłem się na sprzedawców. Natomiast potępiam oszustów i co więcej - tych, którzy niby nieświadomie im sprzyjają.
Z szukaniem nie mam problemu, choćby znalezienie tego forum też mi się udało, podobnie mam z okazjami, a sam fakt że znalazłem te zmanipulowane, zdaje się moją tezę potwierdzać.
Ale - póki co - do zdziczenia obyczajów i tolerowania oszustw light czy zwykłych pospolitych oszustw się nie przychylam.