Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć wszystkim. Zakupiłam produkt z ratami 0 procent. Zrezygnowałam z zakupu chwilę później zgłaszając ten fakt. Czy dostanę pieniądze na konto czy ta kwota wróci do banku?
Kiedyś w takiej samej sytuacji pieniądze wróciły do mnie dlatego pytam bo chyba coś się pozmienialo.
Bardzo proszę o pomoc, zależy mi na informacji rzetelnej bo jutro ewentualnie chce zrobić nowy zakup
@Maargaretkaa95 Zasadniczo sprzedawca zwraca wpłatę do banku, chyba że się z nim umówisz i odda Ci na konto, ale wtedy będziesz musiał spłacać raty. Przy spłacie do banku rozwiązujesz z bankiem umowę kredytową. Po rozwiązaniu umowy możesz ponownie kupić towar, składając nowy wniosek.
Właśnie taka opcja byłaby dla mnie super bo w sumie chce kupić prawie identyczny produkt (droższy o 50zl) i raty jak najbardziej wchodzą ponownie w grę. W takim razie mogę prosić sprzedającego by odesłał mi pieniądze na konto?
Prosić zawsze możesz, dogadaj się ale to bank udziela pożyczki i tak musisz rozwiązać umowę.
@LEW433 Nie musi rozwiązywać umowy. Jeśli sprzedawca odda pieniądze na konto, kupujący spłaca raty. Spłaci ostatnią i koniec sprawy, rozumiesz?
@Maargaretkaa95 Tak, prosić możesz. Nie wiem tylko, czy się zgodzi 🙂
Dzięki 🙂 Napisałam i mam nadzieję że się zgodzi