anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

raty zero dla firm ?

fhelmo-zabawki
#9 Pomysłodawca#

witam serdecznie,czy jako firma(konto firma) moge zakupic produkt na raty zero ? czy jest to mozliwe?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

Wygląda że jest to możliwe:  ale Nie możesz dokonać zakupu ratalnego na inne dane niż dane konta Allegro, więc niestety nie będzie to możliwe.

oznacz moderatorów

fhelmo-zabawki
#9 Pomysłodawca#

ale dane konta mam takie same jak dane firmy.I na ta sama firme swoja chciałabym zakupic produkt warty 27 tys.zł na raty zero..czy to jest mozliwe ? wole zapytac wczesniej ,aby nie robic sprzedawcy klopotu,ze wystawi dla mnie produkt z dostepem do rat zero ,a ja ich nie bede mogła zakupic..

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie możesz wziąć rat gdy Twoje konto jest kontem firmowym. Doczytałem.🤔

Kiedy nie mogę skorzystać z rat?
Z rat nie skorzystasz:
  • gdy kupisz w licytacji lub przez opcję kup teraz (raty są możliwe tylko przy zakupach przez koszyk)
  • w ofertach charytatywnych
  • przy zakupie bez rejestracji
  • jeśli łączna cena wybranych przedmiotów wraz z wysyłką jest niższa niż 100 zł (300 zł w Ratach PayU) lub wyższa niż 20 000 zł
  • po wybraniu opcji płatności przy odbiorze przesyłki
  • jeśli Twoje konto jest kontem firmowym lub kontem Junior
  • jeśli sprzedający posiada konto Junior
  • gdy Twoje konto lub konto sprzedającego jest zablokowane
  • jeśli nie posiadasz polskiego dowodu osobistego
  • jeśli w rachunku bankowym lub w ustawieniach Allegro masz zagraniczny adres.

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/informacje-ogolne/kiedy-nie-moge-skorzystac-z-rat-nl5Z889bKC...

oznacz moderatorów

fhelmo-zabawki
#9 Pomysłodawca#

masło maslane..hehe. Na to wychodzi ,ze moge kupic na raty zero i podac dane do faktury,ale zakupu musze dokonac z prywatnego konta np.mojej mamy konta. no i kwota nie moze byc wyzsza niz 20tys ..wiec chyba pozamiatane..

oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador#

To próbuj, może Ci się uda. Ja od kilku godzin usiłuje dokonać zakupu z "odroczoną płatnością". "Normalny " klient to już dawno zrezygnowałby z  zakupu lub wystawiłby nega za FV na nieprawidłowe dane - a tutaj po protu nie można się doprosić o FV na podane dane, zgodne z danymi konta.

oznacz moderatorów

fhelmo-zabawki
#9 Pomysłodawca#

juz nic nie rozumiem i w sumie to nie wiem czy chce rozumiec..powodzenia zycze nam obojgu..pozdrawiam 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Sądzę że się nie uda ale ... @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@fhelmo-zabawki Z konta Firma nie możesz kupować na raty.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów