Dzień dobry ,
W dniu 7.07.26 kupiłem produkt "Wąż do pompy Intex..." wg oferty 18629801544 , produkt został wysłany poprzez INPOST nr przesyłki 620999681121044432817209 i do tej pory nie dotarł , w aplikacji Inpostu figuruje jako przyjęty w centrum logistycznym , złozyłem reklamacje i otworzyłem dyskusję ze sprzedawcą , poprosiłem tez o pomoc Allegro , złozyłem tez rezygnację z zakupu ze względu na brak dostawy.
I tu zaczynaja sie schody bo rezygnacja wymaga zwrotu towaru a ja tego towaru nie otrzymałem.
Jednoczesnie allegro żąda zapłaty ( produkt jest spłacany ratalnie razem z kilkoma innymi produktami ) , pierwsza spłata juz została wykonana.
W dniu 24.07.26 dostałem informacje z allegro o zamknięciu dyskusji z podaniem linku do ochrony konsumenta , który nie działa.
Na ten moment sytuacja jest taka , ze nie dostałem towaru za który muszę zapłacić , nie mogę kontynuować dyskusji bo jest juz zamknięta i nie dostałem zwrotu pieniędzy.
Cała sprawa pokazuje jak nielogiczny i trudny w obsłudze jest system allegro , jestem ogromnie zawiedziony.
Artur [edytowano]
Otrzymałem informację, że o 12 będziemy dzwonić do Ciebie i pomożemy wypełnić wniosek Allegro Ochrona Kupujących.
@gdvorek naprawdę zadzwonita, jeśli użytkownik nie otrzyma smsa o potwierdzeniu zamówienia rozmowy ,to nie zadzwonita
Jeśli napisałem, że zadzwonimy to zadzwonimy. Nie wprowadzaj proszę zamieszania.