Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
chciałbym zgłosić reklamację materaca. Po około 3 miesiącach użytkowania zauważyłem jego wyraźne odkształcenie/wgniecenie. Czy mogę prosić o informację, czy taka wada podlega reklamacji, jak wygląda cały proces oraz ile zwykle trwa rozpatrywanie zgłoszenia? Posiadam stelaż, twardość materaca to h3, gdzie ja waże 70kg, wiec waga tez nie powinna stanowic problemu. Dodam też, że materac jest objęty 5 letnią gwarancją.
Reklamację zgłaszasz do sprzedającego. Pytasz o ogólne informacje o reklamacji, które znajdziesz np. na stronie UOKiK-u. Tu przesyłam bezpośredni link.
Reklamację z tytułu niezgodności z umową zgłaszasz do sprzedawcy. Reklamacjo podlegają wady ukryte, tkwiące w sprzedanej rzeczy w chwili sprzedaży i które ujawniły się w ciągu dwóch lat od daty zakupu. Domniemania się że wada istniała w chwili sprzedaży, chyba że domniemania tego nie da się pogodzić z rodzajem przedmiotu lub charakterem wady.
Natomiast reklamację z tytułu gwarancji zgłaszasz do gwaranta (jego dane powinny być w karcie gwancyjnej). Nie musi to być sprzedawca.
To są dwa niezależne od siebie świadczenia. Jedno w żaden sposób nie wpływa na drugie.
@pecela dobrze, że to zauważyłeś, nie muszę poprawiać moderatora
dopiszę jeszcze @Client:83180309 zwróć uwagę kto i jak w myśl w/w przepisów ponosi koszta wysyłki tego dużego gabarytu bo możesz się zdziwić