anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja produktu a Raty Payu

kownasiek
#7 Wielbiciel#

Witam,

zakupiłem kilka podzespołów komputerowych od różnych sprzedawców. Zapłaciłem za wszystko poprzez raty payu obsługiwane przez mbank.

Jeden z przedmiotów został zakupiony z konta x-komu. Sprzęt został odesłany na gwarancję sklepu, sprawa zakończyła się na zwrocie pieniędzy. W mailu od pracownika x-kom dostałem taką wiadomość:

"Zleciłam zwrot kwoty z faktury korygującej za pośrednictwem systemu PayU, ponieważ zamówienie było w ten sposób opłacone. System PayU zwróci płatność na numer konta z jakiego wykonany został przelew."

Gdzie finalnie trafią te pieniądze??

1. na konto banku a co za tym idzie ostatnia rata będzie pomniejszona o różnicę? (zostanę o tym jakoś poinformowany?)

2. Pieniądze trafią na moje konto?

dziękuję za każdą pomoc!

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Trafią na konto pożyczkodawcy czyli banku. Skontaktuj się z bankiem w celu weryfikacji rat(umowy).

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@kownasiek Pieniądze trafią do banku. Gdy sprzedawca odda środki, otrzymasz od Allegro powiadomienie e-mail. Wtedy skontaktujesz się z bankiem w celu zmiany umowy i wysokości rat na pozostałe produkty. 

oznacz moderatorów

kownasiek
#7 Wielbiciel#

Niestety nie dostałem powiadomienia od allegro

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Czyli nie było zwrotu. Otwórz dyskusję, zwrócą: https://allegro.pl/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów