anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja telefonu zablokowanego przez operatora

mogin85
#2 Obserwator

Sprzedano mi telefon, który był na raty. Oczywiście nie były płacone, więc Polkomtel zablokowal telefon.  Z racji, że blokada nie równa się resetowi do ustawień fabrycznych nie chcę odsyłać apartu.  Jeśli nieuczciwy sprzedawca odblokuje telefon, będzie miał dostęp do moich danych osobowych (książka adresowa, galerie, dostępy do komunikatorow i skrzynki pocztowej). Co na ten temat mówi regulamin Allegro w kontekście RODO?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mogin85  a jaki związek ma z tym Allegro🤔 przecież oni nie sprzedali telefonu, nie wrzucali danych w chmurę, nie są w posiadaniu tych danych itd..

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@mogin85 widzę, że prowadzisz w tej sprawie dyskusję ze sprzedającym. Nasz doradca właśnie się w niej wypowiedział. Gdyby była potrzebna nasza pomoc, to skorzystaj proszę z opcji "poproś o pomoc Allegro". 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Sa_nova  ale przecież @mogin85  pytał się "Co na ten temat mówi regulamin Allegro w kontekście RODO?" 😉

oznacz moderatorów

Sa_nova

@KOGIEL_T fajnie, że dbasz o odpowiedzi na forum. 😁 Po tym zgłoszeniu, podjęliśmy działania, aby nie tylko odpowiedzieć na pytanie, ale pomóc w rozwiązaniu problemu. Jakby nie patrzeć, taki telefon nie powinien trafić do sprzedaży. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Sa_nova  no to o czym piszesz jest oczywiste, ale @mogin85  zadał inne pytanie😉

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zadziwiłeś mnie, raz miałam blokade, bo jakiś geniusz z orange nie przeniósł mojego telefonu po śmierci teścia. Było przenoszone więcej rzeczy i przegapiliśmy to. A genialna apka orange wysyła w takiej sytuacji faktury na 0zł i cały czas świeci na zielono, powiadomienia  brak. W każdym razie blokada objawiała się tylko i wyłącznie całkowitym brakiem zasięgu. Ze wszystkich innych funkcji nadal można było korzystać.  Więc nie bardzo rozumiem co masz za blokadę, ze nie możesz przed odesłaniem tego telefonu sam przywrócić do ustawień fabrycznych???

Na zalogowanie przez sprzedawcę to w sumie średnio bym liczyła. Moje odblokowanie trwało miesiąc, choć wszystko opłaciłam pierwszego dnia szybkim przelewem.  Wymagało: 2 wizyt w salonie, 2 mailingów z windykacją, dzwonienia na kilka telefonów różnych dziwnych osób podobno z windykacji oraz około 30 rozmów z infolinią.... Odblokowali dopiero jak jakaś kierowniczka osobiście zadzwoniła i sprawę wyprostowała.... I podobno zawsze ciężko to odblokować w każdej sieci...