Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, 6 mcy temu kupiłem rower elektryczny ekxx21max od pewnej osoby. Zakup był za gotówkę. Osoba kupila ten towar przez portal Allegro./mam link do tego zakupu/. Ja odkupilem ten towar od tej osoby. Po kilku miesiącach ... 6-ciu towar uległ awarii. Napisałem bezpośrednio do sprzedawcy ale bez rezultatu... Jak zgłosić reklamację do Allegro jeżeli to nie ja dokonałem tego zakupu.? Dodam że towar zgodnie z opisem sprzedawcy z Allegro jest na gwarancji.. Proszę o informację. Dziękuję.
@mariuszr182 przez Allegro tej reklamacji nie załatwisz, bo w tym momencie, to Ty musisz składać reklamację osobie od której kupiłeś, a Ty kupiłeś rower poza Allegro.
Masz kartę gwarancyjną to na niej powinien być adres serwisu gwaranta. W tym momencie gwarancja sprzedawcy dotyczy 1 kupującego tobie nie przysługuje. Masz 2lata rękojmi na zakup od sprzedawcy od ktorego kupiles o ile nie wyłączono rekojmi w umowie kupna sprzedaży na ten zakup
@mariuszr182 @Sprzedający na Allegro nie jest dla Ciebie stroną umowy i nie ma wobec Ciebie żadnych obowiązków a Ty nie możesz mieć wobec niego żadnych roszczeń.
Chyba że - co bardzo mało prawdopodobne - to on jest gwarantem. Najpierw ustal kto jest gwarantem i tam zgłoś reklamację na podstawie gwarancji.
@komis-bell dokładnie
oczywiście w/w sprzedawca z allegro nie miał żadnego obowiązku dawania gwarancji
bo to robi z reguły producent
@mariuszr182 reklamacje składasz sprzedawcy od którego kupiłeś, chyba że Ci przekazał o ile była Gwarancja czy karta Gwarancyjna 🙂
Sprzedawca odpowiada za towar z tytułu niezgodności z umową lub rękojmi o ile nie wyłączył jej 🙂