Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Zakupiłem na Allegro nawilżacz powietrza nieco ponad 2 miesiące temu, dokładnie 08.12.2024 r.. Wczoraj, po uzupełnieniu zbiornika wodą i podłączeniu urządzenia do gniazdka, nawilżacz przestał działać. Prawdopodobnie doszło do zwarcia, ponieważ zauważyłem krótki rozbłysk, a w mieszkaniu wyłączyły się bezpieczniki. Czy w takiej sytuacji lepiej zgłosić reklamację z tytułu rękojmi do sprzedawcy, czy skorzystać z gwarancji producenta?
Z góry dziękuję za pomoc!
Możesz zgłosić jedno lub drugie dla ciebie bez różnicy w obu przypadkach powinni naprawić u gwaranta powinno być trochę szybciej bo pewnie sprzedawca przekaże do gwaranta na naprawę. Podobnie w przypadku odmowy naprawy przez jeden podmiot można ponowić reklamacje u drugiego. Najlepiej zorientuj się czy w twojej okolocy nie ma serwisu naprawy gwaranta
@Client:90340211 Dla Ciebie lepiej z tytułu rękojmi, tu odpowiada sprzedajacy i ma 14dni na rozpatrzenie jej, nie odsyłaj tylko czekaj na decyzję sprzedającego czy chce towar odebrać, nie wiesz jak to zrobić to prze dyskusję, masz pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa