anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja

Client:43395538
#1 Nowicjusz

Witam 

zgłosiłam reklamację szczoteczki sonicznej na Allegro po 5 miesiącu użytkowania. Reklamacja dotyczyła ładowania samej szczoteczki. Szczoteczka po ładowaniu 24h wytrzymywała max 3-4 dni, gdzie moja znajoma posiada tą samą szczoteczkę której ładowanie wystarcza spokojnie na 2-3 tygodnie. Sprzedawca uznał reklamację, wysłałam towar wraz z ładowarką miesiąc temu. Sprzedawca napisał że ładowarka nie jest z tej szczoteczki, gdzie nie mam innej szczoteczki sonicznej w domu więc jest to nie możliwe. Od dwóch tygodni cisza, ciągle pisze w dyskusji na allegro że chce uzyskać informację dotyczące reklamacji, pomoc Allegro bezskuteczna. Na ten moment nie mam ani szczoteczki ani zwrotu pieniędzy za nią. Co robić? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:43395538 jak uznał reklamacje to powinien albo wymienić/naprawić szczoteczkę albo zwrócić pieniądze. Możesz zgłosić dyskusje? Masz zdjęcia odesłanie reklamacji?

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz

Niestety nie zrobiłam żadnych zdjęć bo nie pomyślałam że wyjdzie z tego takie coś. Zgłosiłam dyskusję allegro kilka razy, bezskutecznie. Doradca Allegro napisał że sprzedawca ma poinformować kupującą o podejmowanych działaniach, wiadomość została wysłana 2 czerwca, do tej pory cisza. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:43395538 

W którym miejscu zgłosiłaś reklamację? Podaj mi proszę również nr zamówienia do weryfikacji, bo nie mogę zlokalizować tego zamówienia.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz

Zamówienie nr: 4e79b220-af78-11f0-a748-edd947b8ba2c

reklamacja nr: 1194198/2026

Reklamacje zgłosiłam wchodząc w moje zakupy, produkt i zgłoś reklamację lub problem.

oznacz moderatorów

San_set
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:43395538 Dziękuje za przesłanie informacji. Poprosiłam, aby doradca odniósł się do tej konkretnie sytuacji w reklamacji. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów