Złożyłem reklamację w związku z przebarwieniami na czapkę, prawdopodobnie rdzewieją druty na daszku. Witać to ewidentnie. Sprzedający odrzucił reklamacje zwalając winę na mnie, że to od potu . Allegro ochrona kupujących odsyła mnie z tym na policję.. czy to tak powinno działać?
Cześć, @pw19862. Nie możemy ingerować w decyzję reklamacyjną sprzedającego i narzucić mu pozytywnego rozpatrzenia Twojej reklamacji.
Zgodnie z Regulaminem Allegro Ochrona Kupujących (Część III, pkt 2.) w szczególnych przypadkach możemy wymagać przesłania potwierdzenia zgłoszenia zawiadomienia u odpowiednich organów.
Jako dysponent własnego programu Allegro Ochrona Kupujących dokonujemy niezależnej oceny zgłoszenia i samodzielnie podejmujemy decyzję o przyjęciu wniosku w ramach AOK. Procedura opiera się na Regulaminie serwisu.
To jest chore! Ewidentnie widać że nie ma uszkodzeń zewnętrznych więc po co to całe APK ? ŚLEPI jesteście? Z czapką mam iść na policję? Gdybym kupił tą czapkę stacjonarnie to już dawni otrzymałbym zwrot środków. Allegro w ogóle nie stoi za kupującym. Sprzedający widoczne może sprzedawać bez ryzyka