anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja

Client:46222361
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,

Chciałbym zgłosić reklamację. W instrukcji reklamacji u sprzedawcy, jest napisane, że powinienem dołączyć dowód zakupu allegro do paczki. Był to zakup kilka miesięcy temu. Nie dostałem na e-mail faktury, bądź dowodu zakupu w innej formie, dostałem tylko regulaminy etc. natomiast usunęły mi się wiadomości na allegro z tamtego okresu. Szukałem tej opcji w szczegółach oferty, ale nie mogłem nigdzie znaleźć takiej opcji, możliwe że cos przeoczyłem.

W jaki sposób i gdzie mógłbym otrzymać dowód zakupu z allegro? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:46222361 szukaj zakupu tu -https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione w szczegółach będzie numer transakcji .... wystarczy do reklamacji .

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@Client:46222361 
"Dowód zakupu" to nie tylko faktura czy paragon.
To ma być potwierdzenie zawarcia transakcji, np. wydruk z zestawienia zakupów na Allegro, etc.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:46222361 Do reklamowanego z rękojmi towaru dobrze dołączyć dowód zakupu, ale brak paragonu nie może być powodem odmowy przyjęcia reklamacji. 

Dowodem zakupu może być np. potwierdzenie płatności, które masz w historii na swoim koncie bankowym lub potwierdzenie zakupu przesłane na adres mejlowy po zakupie. 

oznacz moderatorów