anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rekompensata a nowy przedmiot

MAMY ROZWIĄZANIE!
kayaddz
#7 Wielbiciel#

Kupiłam używanego Samsunga. Musiałam go zareklamować, bo się przegrzewał. 

Za drugim razem jak telefon całkowicie się zablokował (blokada ratalna!!) odesłałam go wraz z odstąpieniem i żądaniem zwrotu pieniędzy. 

Sprzedający uparł się, że mi go ponownie naprawi, bądź wymieni na inny używany, albo za moją dopłatą wyślę mi nowy.

Otrzymałam rekompensatę od allegro, a sprzedający nadal pyta jaką podjęłam decyzję?

Allegro nie pytało czy ja ten przedmiot nadal mam czy go odesłałam? 

Co mogę zrobić?

Zgodzić się aby ten wysłał mi naprawiony telefon, bądź nowy za moją dopłatą? 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
kostas11
#21 Demiurg#

@kayaddz oddaj kasę jak otrzymałeś telefon, skoro sprzedawca współpracował to po co POK przecież to jest wyłudzenie 😞

W razie gdy Kupujący otrzymał świadczenie nienależne bądź Sprzedający naprawił powstałą szkodę, Kupujący zobowiązany jest do niezwłocznego, nie później niż w terminie 7 dni, zwrotu otrzymanej od Allegro.pl rekompensaty na rachunek o numerze 63 1140 1124 0000 5165 0800 1010.

________
Κώστας
oznacz moderatorów
kayaddz
#7 Wielbiciel#

To nie jest wyłudzenie, sprzęt był wadliwy. Składany z części. Straciłam wszystkie dane przez tą blokadę.m. A sprzedawca nie współpracował! Chciał mi wcisnąć kolejnego składaka.

Nie mogłam się z nim dogadać w związku ze zwrotem pieniędzy, więc założyłam spór a później formularz ochrony kupującego. Nie spodziewałam się że po dwóch dniach dostanę pieniądze bez żadnych pytań od strony allegro. 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@kostas11 Kupujący oświadcza, że z chwilą dokonania przez Allegro.pl wypłaty rekompensaty, o którą wnosił, przenosi na Allegro.pl, wszelkie przysługujące mu wierzytelności względem Sprzedającego z tytułu niewywiązania się przez niego ze zobowiązań wynikających z umowy zawartej w ramach Transakcji, stanowiącej przedmiot zgłoszenia.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@kayaddz Telefon jest u sprzedawcy? Nie przyjmuj go po otrzymaniu rekompensaty, nie masz takiego obowiązku, chyba że chcesz, ale wtedy trzeba oddać pieniądze z POK. Twój wybór.

Z chwilą wypłaty rekompensaty wierzytelności przechodzą na Allegro - niech sprzedawca z nimi się rozlicza.

oznacz moderatorów
kayaddz
#7 Wielbiciel#

Też tak myślę. Dziwi mnie to że sprzedawca o tym nie wie! Mam zakończyć spór bez żadnych tłumaczeń?

oznacz moderatorów
ZibiK30
#18 Luminarz#

Napisz mu że dostałaś już zwrot od Allegro i sprawę uznajesz za zakończoną 😉 Chyba że ta rekompensata to nie jest zwrot za telefon 😉

Opinia na Allegro może być śmieszna ciekawa lub druzgocąca

Link do pomocy Allegro Kliknij i napisz

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@kayaddz Masz jeszcze otwarty spór? Zakończ go lub nie odpowiadaj w nim, nie musisz odpowiadać. Poinformuj jedynie sprzedawcę, że nie chcesz już żadnego telefonu, ponieważ otrzymałaś zwrot środków od Allegro.

oznacz moderatorów