anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rekompensata za zmianę oceny

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:42632373
#8 Zapaleniec

Witam. Dostałam dzisiaj wiadomość od jednego ze sprzedających o treści:

"Drogi kliencie, przepraszam, że przeszkadzam. Widziałem Twoją recenzję i bardzo dziękuję za pozytywne komentarze. Czy mógłbyś zmienić swoją 1-gwiazdkową pozytywną recenzję na pełną 5-gwiazdkową pozytywną recenzję? Mogę zwrócić 20 zł jako rekompensatę, czekam na odpowiedź, dziękuję i życzę miłego dnia!"

Nic na to nie odpisałam, mam oczywiście screena tej wiadomości. Z tego co się orientuję ta propozycja nie jest zgodna z regulaminem Allegro. Moje pytanie brzmi gdzie można to zgłosić i czy wgl powinnam? Bo być może źle interpretuje te wiadomość.

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

I jak widać oceny bubla tu nie maScreenshot_284.png

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec

Ale na screenie, który pokazujesz jest ocena sprzedającego, a już wytłumaczyłam gdzieś powyżej, że te ocenę dostał pozytywną bo kwestia wysyłki samej w sobie była okey, dotarła na czas, chodzi o gwiazdki pod oceną otrzymanego towaru, którą sprzedający chciałby abym zmienił zmieniła w zamian za pieniądze 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tymi się nie przejmuj, jak bubel to bubel. Choć szczerze może być tak, że oceniłaś jakiś tani badziew, a ktoś inny w tym katalogu sprzedaje drożej oryginał i na tym cierpi. Taka polityka Allegro. 

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec

Nie przypominam sobie aby trafiła mi się na allegro inna oferta tego samego produktu a nawet jeśli gdzieś jest i jest lepszej jakości nie zmienia to faktu, że w moim przypadku był to badziew na 1 gwiazdkę a sprzedający w moim odczuciu wykazał sie chamstwem proponowania jakiejkolwiek kasy za zmiane oceny, która nie byłaby wtedy prawdziwa

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ale skoro sprzedający prosi o zmianę gwiazdek to widocznie  sprawa dotyczy starej transakcji  gdy gwiazdki jeszcze były.

Tak zgadza się, obecny format ocen jest mocno kulawy, brakuje oceny Allegro, przynajmniej Delivery,  a przecież obecnie Allegro ma wielki  wpływ na realizację transakcji.  Bardzo  boją się ocen i słusznie.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie, jak się okazuje dotyczy oceny produktu, tam gwiazdki są. I tam taki komentarz jest w porządku.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec

Dzięki za podpowiedź ale uważam, że towar nie zasłużył nawet na 2 gwiazdki a co dopiero 3 czy 4 więc okazywanie dobrego serca, którego widocznie nie mam było by oszukiwaniem osób, które tak jak ja mogłyby wyrzucić pieniądze w błoto, być może właśnie dzięki mojej bardziej pozytywnej opinii 

oznacz moderatorów