Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Dostałam dzisiaj wiadomość od jednego ze sprzedających o treści:
"Drogi kliencie, przepraszam, że przeszkadzam. Widziałem Twoją recenzję i bardzo dziękuję za pozytywne komentarze. Czy mógłbyś zmienić swoją 1-gwiazdkową pozytywną recenzję na pełną 5-gwiazdkową pozytywną recenzję? Mogę zwrócić 20 zł jako rekompensatę, czekam na odpowiedź, dziękuję i życzę miłego dnia!"
Nic na to nie odpisałam, mam oczywiście screena tej wiadomości. Z tego co się orientuję ta propozycja nie jest zgodna z regulaminem Allegro. Moje pytanie brzmi gdzie można to zgłosić i czy wgl powinnam? Bo być może źle interpretuje te wiadomość.
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
@Client:42632373 Ale propozycje klientów że usuną opinie w zamian za gratis/rabat są już ok?
A kto tak twierdzi?
Ja uważam, że z obu stron to nie w porządku i jest to zafałszowaniem oceny
@Client:42632373 Wiele przykładów było tutaj opisywane na forum bez reakcji. Olej takiego maila i idź z życiem do przodu
@Client:42632373 rozwiej moje wątpliwości i jak możesz uchyl rąbka tajemnicy cóż ten sprzedawca uczynił ,że go tak oceniłeś ...
Sprzedawca nic nie uczynił, dostał pozytywną ocenę za dostarczenie przesyłki w terminie, natomiast zamówiony produkt w mojej ocenie to bubel zasługujący na 1 gwiazdkę
@Client:42632373 Dzięki ... rozwiałeś moje wątpliwości ...pozdr 🙂 , podzielam Twoje zdanie , to co robi sprzedawca jest niemoralne .
@Client:42632373 Ale wiesz że czym innym jest ocena sprzedającego - służy ona do oceny przebiegu samej transakcji - a czym innym jest ocena produktu/towaru?
Ale wiesz, że tak czy siak, niezależnie od przypadku jest to próba wyłudzenia niesłusznej oceny w zamian za pieniądze?
@Client:42632373 "Sprzedawca nic nie uczynił" 😉
Od bubli jest zwrot lub reklamacja. Sprzedawca nie jest testerem. Nie ma obowiązku wyciągać każdego z paczki i testować przed wysyłką, a gdyby to nawet robił to nie mógł by go sprzedać jako nowego. Negatyw to ostateczność, potrafi dać naprawdę niewyobrażalne dla klienta straty finansowe. Szczerze to wystawiając taki komentarz sama przyczyniasz się do polityki płacenia za zmianę... Jakoś trzeba sobie radzić. Od portalu sprzedawca pomocy nie uzyska wiec albo przekupują albo straszą przedsądowymi wezwaniami...
To do czego służą oceny produktu? Nie po to, żeby go ocenić?
Haha jak wystawiłaś ocenę produktu to jest ok. Wszyscy myśleli, że mówisz o ocenie sprzedawcy. Tam byłoby to średnio słuszne. Tyle, że oceny produktów ze względu na to, że są podpinane do katalogu są mało wiarygodne. Tu się podepnie Azjata z podróbą, tam ktoś z używanym czy zamiennikiem, tu bot Allegro wymusi nie prawidłowe połączenie... Realnie i tak wierzę tylko w te co dotyczą towaru konkretnego sprzedawcy, a tych zwykle jakoś nie widać...
Natomiast dla portfela lepiej zwrócić o ile produkt jest nadal nieużywany i nie uszkodzony lub reklamować jak uszkodzony.
Produkt był użyty właśnie dlatego go oceniłam i postanowiłam nic wiecej z tym nie robić poza oceną bo uznałam, być może błędnie, że i tak nie przyjmą zwrotu lub reklamacji skoro towar nie został uszkodzony przy wysyłce np no i został przeze mnie użyty a tym samym już wybrakowany z resztą nawet mimo ewentualnego uznania zwrotu czy reklamacji towar nadal zasługuję na ocenę jaką dostał
Kiedyś nie było, a teraz Allegro samo to prowokuje. Nawet zadali sobie trud, by specjalnie informować klientów, u których sprzedawców wyłudzą kasę jak wystawią negatywa. I nie, oczywiście nie mówię, że taki był Twój zamiar. Jednak to niestety smutna rzeczywistość. Spójrz na zrzut - 37 po rekompensacie...
Teraz fakty: Komentarz wystawia 10% osób. 1-2 negi mogą doprowadzić do zbanowania konta. Naprawdę nie każdy jest uczciwy. Wystawia konkurencja i osoby liczące na rekompensatę. Zdarzają się komentarze w wyniku ustawień Allegro. Przykład z przedwczoraj. Sprzedawca prosi o usuniecie negatywa, bo klientka wystawiła go za brak odpowiedzi na wiadomość. Jednak wiadomość do niego nie dotarła, ponieważ zablokował ją Allegrowy bot Alina. Wina Allegro, wszystkich ten bot wkurza i nie chcą go skasować. Komentarza nie usunęli... Tu sprzedawca miał szczęście i klientka sama zdjęła ale tu większość ludzi już wiadomości nie czyta to był fart...
Przy tej polityce takie próby przekupstwa są po prostu krzykiem rozpaczy sprzedawców. Tu wystarczyło dostać jedną gwiazdkę mniej i były gorsze wyświetlenia niż nowego chińskiego konta bez jakichkolwiek komentarzy - naprawdę nie żartuję... Po negu sprzedaż zanika, jeść trzeba. Ludzie mają rodziny...
Jeśli naprawdę strasznie schrzanił to nie bronię. Niestety ostatnie wpisy mówią o masie negatywnych komentarzy tak naprawdę nie zasłużonych przez sprzedawców, za bota, Allegro delivery (przymusowe do smarta), z 4-rech liter wzięte wyświetlane na zielono czasy dostawy itp. itd
Tutaj akurat sprzedawca złożył ofertę rekompensaty a takie praktyki osobiście mi się nie podobają, stąd padło moje pytanie czy coś z tym zrobić czy po prostu odpuścić bo być może nic to nie da tym bardziej, że taka sytuacja zdarzyła mi sie po raz pierwszy
@Client:42632373 Można odpuścić ale moja propozycja jest nieco inna. Wypada mu podziękować za hojność, ale 20 zł to może niech da menelom obok śmietnika. Będą wdzięczni.
Jednak skoro bardzo prosi to można okazać dobre serce i poprawić ocenę z jednej gwiazdki na trzy a może nawet na cztery. Nigdy na pięć, cztery gwiazdki to równowartość oceny dobry. Wielu z nas całe życie otrzymywało pochwały, oceny dostateczny lub dobry, natomiast takie wielkie wyróżnienie jak pięć czy bardzo dobry bywało od wielkiego dzwonu.
Gwiazdek już nie ma. Albo pozytyw albo negatyw.
Ależ są, niedawno testowałem. Najpierw jest zachęta, łapka w górę lub dół, kiedy się kliknie zaczynają się gwiazdki...
Ależ nie xD. Usunęli mimo fali krzyków jedyny sposób na drobne korygowanie ocen.