Witam.
Mam problem z rozwiązaniem reklamacji i nie wiem jak mam to zrobić.
A mianowicie - w sierpniu kupiłam powerbanka samsung - na początku stycznia pojawił się problem z ładowaniem przez niego urządzeń - ewidentnie była wina gniazd do których wpinało się kabel.
Założyłam dyskusję reklamacyjną, opisałam problem. Sprzedający po 3 dniach poprosił o odesłanie uszkodzonego sprzętu, aby móc wysłać go do serwisu bo inaczej odrzucą reklamację.
Zrobiłam to, po jakichś 3-4 dniach od odebrania firma pytała, czy z innymi urządzeniami lub na innych kablach też się tak dzieje. Napisałam, że to nie wina kabli bo z innymi kablami jest ten sam problem, a z kolei orginalny kabel działa na innych powerbankach.
Dostałam po kilku dniach wiadomość, czy mogę zakupić nowego powerbanka i z tego zamówienia im odesłać starego, wtedy zwrot będzie darmowy, więc zapytałam jak niby iałabym to zrobić, skoro powerbank jest w ich posiadaniu na potrzeby reklamacji. Po dwóch dniach była cisza, więc poprosiłam o pomoc allegro. Po interwencji allegro dostałam wiadomość, że reklamacja będzie odrzucona bo nie dołączyłam orginalnego kabla, na co odpisałam, że był dołączony razem z powerbankiem w pudełku i wysłałam screen z mojego zamówienia, że dokładnie ten sam kabel był dołączony. I znów jest cisza, minęło już 14 dni, allegro mi wysłało wiadomość, że mogę ubiegać się o zwrot z ochrony allegro i że mogę złożyć wniosek - i tu moje pytanie - jak to zrobić? niby ma być z linka, jak klikam w ich link z e-maila to przekierowywuje mnie do dyskusji, nie mam jak kliknąć, że problem jest nierozwiązany, bo nigdzie mi się to nie wyświetla. Ktoś podpowie co mam zrobić w takiej sytuacji?
numer reklamacji byłby pomocny...
Nr reklamacji: a875b19a-cee8-47af-8437-e1fcb1545153
Tylko taki nr mam z e-maila
@wareczka95 dzisiaj nasz doradca wypowiedział się w korespondencji dotyczącej Twojej reklamacji, wiec poczekajmy teraz na odpowiedź sprzedawcy.
Tu lepiej było skorzystać z gwarancji Samsunga. Tego typu reklamację Samsung często od ręki załatwia. Ale teraz to już za późno, bo nie można zmienić reklamacji z tytułu niezgodności z umową (rękojmi) na reklamację gwarancyjną.
Teraz już wiem, ale generalnie teraz sprzedawca napisał, że dołączony kabel jest nieoryginalny podczas gdy taki był dołączony do powerbanka, nie spotkałam się, żeby na jakimkolwiek kablu przy produktach samsunga było logo. Zresztą jakie znaczenie ma kabel, jak reklamuje powerbanka. Mam wrażenie, że sprzedawca robi wszystko, byle tylko odrzucić reklamację.