anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

senior potrzebuję pomocy

NetBir
#7 Wielbiciel#

Gdzie mogę sprawdzić jaki jest nr mojego konta bankowego do zwrotów na przykład?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

br.
#21 Demiurg#

@NetBir  Stan konta bankowego to tylko w banku, nie tutaj.

Natomiast stan finansów konta Allegro sprawdzisz po zalogowaniu się na swoje konto Allegro finanse w zakładce Konto > Centrum konta....

Muszę przyznać że po ostatnich zmianach trudno tam znaleźć  czego się szuka, najlepiej widoczne są reklamy One i fikcyjne zyski ze smarta

oznacz moderatorów

NetBir
#7 Wielbiciel#

Niestety nie o to mi chodziło ja przeważnie jestem klientem i muszę mieć swój numer konto bankowego w przypadku zwrotu towaru sprzedawca ma mi tam przelać pieniądze ja nie wiem gdzie to jest ale bardzo dziękuję

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@NetBir Sprzedający zwraca środki automatycznie i zwrot trafia tam skąd została zlecona płatność za zakup - tak stanowią przepisy.

W wyjątkowych sytuacjach sprzedający może poprosić o numer konta do zlecenia zwrotu ale nie da się tego nigdzie uzupełnić 'na stałe'.

oznacz moderatorów

NetBir
#7 Wielbiciel#

Bardzo przepraszam ale trochę namąciłem ja po prostu chcę zmienić bank i z tym bankiem nowym będzie nowe konto jak tam będę musiał też na Allegro to zmienić jak to zrobić?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@NetBir Jeśli chodzi o numer konta do wypłat za sprzedaż na Allegro to zerknij tutaj:

https://allegro.pl/lokalnie/c2c/payouts-settings

Dodaj nowy numer konta i przeprowadź weryfikację.

oznacz moderatorów

NetBir
#7 Wielbiciel#

Bardzo dziękuję za pomoc ale ja używam aplikacji w telefonie obleciałem tam wszystkie opcje nie ma zmiany numeru konta

Mam odkryłem rozwiązanie

Dzisiaj kupujący płaci za towar sprzedającego i płaci na przykład blikiem to to przecież ten blik jakiegoś banku tak jeśli zwrot to potem te pieniądze wracają właśnie do tego banku dlatego w ustawieniach kupującego nie ma numeru banku na stałe

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@NetBir 

Dokładnie tak jest.

Jeżeli sprzedający zwraca przez system Allegro, to się nazywa Allegro finanse, to pieniądze wracają skąd przyszły. Może jednak się zdarzyć że sprzedający nie będzie miał środków z sprzedaży na tym Allegro finanse i do tego nie umie lub nie chce doładować tego Allegro finanse i może prosić o nr konta. Nie ma w tym nic złego, jedyny minus że system Allegro nie widzi takiego zwrotu.

Jak się robi zwrot systemowy, powód odstąpienie czy reklamacja jest nie ważny, to jest miejsce do wpisania nr konta bankowego. W samym koncie na Allegro, nie ma stałego miejsca na podanie nr konta do zwrotów.

oznacz moderatorów