anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sfera mobile

lkapolka1
#7 Wielbiciel#

Zamówiłem telefon od tego sprzedawcy widzę na allegro jak i w internecie mnóstwo zróżnicowanych opinii. Czy ktoś kupował od tego sprzedawcy i może rzetelnie się wypowiedzieć co było okej a co nie okej ? I ewentualnie jak z rozwiązywane im sporów z tym sprzedającym? 

oznacz moderatorów
75 ODPOWIEDZI 75

Szczygelski
#7 Wielbiciel#

Na razie czekam na decyzję z allegro protect, ale sprzedawca absolutnie nie poczuwa się do odpowiedzialności za szkodę, nie odnosi się do kluczowych aspektów reklamacji, dość szczegółowo opisanych, popartych dokumentacją i zdjęciami, allegro zamknęło sprawę, dlatego zbieram materiał bo sprawa trafi raczej do sądu. 

oznacz moderatorów

topgrow
#1 Nowicjusz#

Proszę działać przez allegro protect.

Ja walczyłam długo, ale się udało.

Ten sprzedawca to krętacz i będzie do samego końca trzymał swojego.

Na szczęście ostecznie allegro stanęło po mojej stronie i odzyskałam środki.

oznacz moderatorów

Szczygelski
#7 Wielbiciel#

No mi allegro zwróciło połowę, bo podrobiony, ale telefon niby mój. Słabe ale nie miałem siły i pomysłu co dalej. A co trzeba zrobić by odzyskać drugą połowę kasy? Coś możesz doradzić?

oznacz moderatorów

Berta550
#7 Wielbiciel#

Ja odesłałam telefon, następnie Sprzedawca wysyłał paczkę 3 razy naciskając, że musze ją odebrać. Ja konsekwentnie odmawiałam przyjęcia paczki. Spędziłam dużo czasu na infolinii z Allegro, ale sami chyba zobaczyli, że po tamtej stronie ktoś ma "problem". Człowiek zaczął pisać, że pozwie mnie i allegro:)

oznacz moderatorów

SADRIM
#7 Wielbiciel#

Może pozew zbiorowy ?

oznacz moderatorów

SADRIM
#7 Wielbiciel#

Czy sprawa została skierowana do sądu ? W moim przypadku chyba tylko to mi pozostaje, bo allegro próbuje odciągać tylko w czasie licząc chyba na to że mi się znudzi. Trzy razy odsyłałem, trzy razy wracały używane. Ekspertyza w autoryzowanym serwisie nie pozostawia wątpliwości że to dwuletnie składaki z nieoryginalnych części ale to nadal za mało do uruchomienia allegro protect. 

oznacz moderatorów

Client:34469152
#7 Wielbiciel#

Mu udało się odzyskać pieniądze po długich bataliach.moge cos podpowiedzieć 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Idź na policję.z wejścia zaznacz że z prokuratury tu cie przysłali. Zgłoś oszustwo internetowe .papierek wyślij do allegro protest.my byliśmy w serwisie zrobili nam wycenę ile będzie kosztować wymiana podrobionych części na oryginalne i zwrócili nam pieniądze 

oznacz moderatorów

Client:104108325
#7 Wielbiciel#

Proszę o kontakt mailowy

oznacz moderatorów

SADRIM
#7 Wielbiciel#

Jestem zainteresowany pozwem zbiorowym. Kupiłem u tego delikwenta dwie sztuki jako nowe. Przyszły oczywiście używane, ale zorientowałem się po kilku tygodniach jak bateria zaczęła lecieć w oczach. Zgłosiłem sprawę, allegro kazało odesłać telefony. Wróciły te same, znów kazali odesłać i znów wróciły te same. Zgadnijcie co dalej. Znów kazali odesłać i znów wróciły te same. Nie dawałem za wygrana i ponownie zgłosiłem reklamacje. Tym razem facet mnie zignorował a allegro zarxząhało ekspertyzy z autoryzowanego serwisu ( Na mój koszt oczywiście ) Zrobiłem, i ewidentnie wyszło że mają po dwa lata, jeden jest z USA a drugi z Chile. Nieoryginalne wyświetlacze i obudowy. Zgadnijcie co na to Allegro : odesłać ponownie. No chyba żart. Co to zmieni. Jeszcze zaginą w akcji. Jestem na tak jeżeli chodzi o pozew zbiorowy. Czekam na odzew

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Po długich bataliach odzyskałam kwotę. Nawet VAT 0 %wystawiają.

Mogę powiedzieć co zrobiłam. Ja

k możemy się skontaktować?

oznacz moderatorów

Client:61110773
#7 Wielbiciel#

Przede wszystkim to sprzedający wystawia telefony jako nowe a wysyła używane. Koniecznie sprawdź numer seryjny zanim otworzysz pudełko. Potem jak wystawisz negatywną opinię u niego na sklepie to zaczyna się procedura przekupstwa klienta, grożenie adwokatem itd. Końcowo to ciebie platforma uzna za winnego a nie sprzedającego który oszukuje

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Na paragonie jest 0 vat

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Na nowy byłby 23 procent 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Pani dostała 23%? Ja i wiele innych osób też nowe urządzenie ia zakupiło z paragonem 0

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Tez dostałam zero 

oznacz moderatorów