Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówiłem telefon od tego sprzedawcy widzę na allegro jak i w internecie mnóstwo zróżnicowanych opinii. Czy ktoś kupował od tego sprzedawcy i może rzetelnie się wypowiedzieć co było okej a co nie okej ? I ewentualnie jak z rozwiązywane im sporów z tym sprzedającym?
No dziś jak do niego dzwoniłem powiedział że na pudełku są plomby normalnie, a że negatywne oceny są spowodowane tym że niektórzy ludzie źle czytają aukcje, oraz że pomyłki czasem się zdarzają. Ile czasu czekałaś na zwrot od niego ?
na moim nie było plomb, owonięte pudełke stretchem.
zoabcz ile ma ocen nie tyle negatywnych, ale.... usuniętych. zobacz ile ludzi skasowało ocenę. dlaczego skasowało? 300 pomyłek przy pakowaniu?
czekałam 10 dni na zwrot.
chcesz - próbuj...
Ehh wczoraj zamówiłem, teraz jak anuluje to i tak będę musiał czekać aż zwróci pieniądze.. w tej chwili jak patrzyłem usuniętych ma 80 parę
268 usuniętych
No zobaczymy co będzie poinformuję tutaj jakby w przyszłości ktoś szukał...
zobacz czy dostałes już mailem paragon bo wysyłali jeszcze przed wysyłką.
czy ma naliczony 23% vat. mój nie miał, tylko miał fv marża, a ta jest właściwa do towarów używanych 🙂
Jest 0% ale ptu d marza jest oznaczana z tego co kojarzę f i g ?
No. To jedzie używka…
A u mnie na paragonie dali 0% i kategorie E - zwolnienie z podatku. Czy tyn się mogę jakoś podeprzeć przy konflikcie z nimi?
Tak bo telefony są na 23 proc
skoro 0 to procedura marży dla towarów używanych więc sami przyznali że to używka
Teraz mam właśnie problem ze zwrotem pieniądze. Muszę walczyć z nimi żeby dostać koszty. Po mojej stronie było wszystko wypełnione, zgłoszone na czas i zgodnie z zasadami sklepu. Bardzo zła obsługa klienta. Na wiadomości odpisują szybko ale nie kompletnie i nie grzecznie. Wygląda na to że staram się o pożyczkę u nich a nie na to co mi przysługuje.
Cześć. Też zostałem oszukany. Używany jako nowy. Po miesiącu się połapałem. Nie chce przyjąć zwrotu. Spór odrzucony. Założony drugi. Sprawa w toku. Opinie usuwają
Nie rób zwrotu bo już po terminie jestes
rob reklamacje
to nie jest to samo
Jak to zrobić? Bo w allegro nie ma takiej opcji chyba
Najlepiej to dyskusja, to jedyna droga do odzyskania środków, masz pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Mam rozpoczętą druga poczekamy zobaczymy.
Sprzedający odrzucił reklamację, a my nie możemy podważyć jego decyzji. Zgodnie z instrukcją, proszę kupującego o wypełnienie formularza Allegro Protect. W związku z tym sprawę uznaje za rozwiązaną i zamykam Dyskusję. Oczywiście Allegro zawsze będzie do dyspozycji stron transakcji pod odpowiednim formularzem kontaktowym w zakładce pomoc: https://allegro.pl/pomoc
Co to może oznaczać?
Nie rozumiem. Dlaczego pieniedzy nie zabiorą temu oszutowi? My wszyscy czyli kto i jak?