Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć mam problem ponieważ sprzedający nie chce zwrócić środków pomimo tego że otrzymał zwrócone sprzęt który był mocno uszkodzony. W dyskusji allegro zapewniał że taki zwrot dzisiaj dokonuje finalnie tego nie zrobił a dyskusja uległa automatycznemu zakończeniu. Co powinienem w takiej sytuacji zrobić gdzie zgłosić tą sprawę ?
@mgweb2 Minęło 30 dni, dlaczego dyskusją został zakończona? Czy masz wówczas możliwość złożenia wniosku do POK, jeżeli tak to składaj a jeżeli nie możesz to napisz tu, pomogą: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...
@mgweb2 Cześć. Czy chodzi o zamówienie numer c9cfd990-ce8f-11ec-92aa-81a872cb1012? Potwierdź mi to proszę i zgłoszę potrzebę wznowienia dyskusji 🙂
@mgweb2 jeśli dziś dokonał zwrotu/przelewu kasy to pewnie jutro się zaksięguje 🙂 Poczekaj do jutra.
Zwrot towaru dotyczy sytuacji, gdy pakujesz towar i go odsyłasz do sprzedawcy. To jest zwrot towaru. Ważny jest powód zwrotu - musisz się jasno określić, z jakiego powodu zwracasz towar: np. odstąpienie od umowy, reklamacja.
W przypadku odstąpienie od umowy - sprzedający może obniżyć kwotę zwrotu pieniędzy za przedmiot stosownie do jego zużycia. W niektórych przypadkach jest to nawet 0zł - miałem takie sytuacje.
W przypadku reklamacji - trzeba jasno określić żądania reklamacyjne.
Nie mamy tutaj wglądu w Twoją dyskusję ze sprzedającym - trudno coś konkretnie odpowiedzieć.
Otwórz dyskusję ponownie - sprzedający powinien jasno się określić odnośnie kwoty zwrotu i podać jakieś uzasadnienie.