anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart czy nie Smart

MAMY ROZWIĄZANIE!
spicy_nicy
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, czy to normalne, czy może jakiś błąd, że kupując kilka różnych przedmiotów od jednego sprzedawcy, z których wszystkie opatrzone są opcją darmowej wysyłki kurierem Smart! powyżej 65zl, nie da się z tej opcji skorzystać, ponieważ każdy z tych przedmiotów (obojętne czy mały czy duży, nawet pudełka, w które można zapakować resztę zakupów) ma zaznaczone przez sprzedawcę "max 1 szt w paczce" i każdy kosztuje mniej niż 65zl?

Dlaczego i po co zatem taki przedmiot ma w ofercie wpisany Smart!, jeżeli nie ma możliwości z niego w żaden sposób skorzystać?

Dodam także, że dla 3 przedmiotów za łączną kwotę 67zl wyskakuje mi koszt wysyłki 60zl. No nonsens po prostu.

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26
spicy_nicy
#9 Pomysłodawca#

Niestety, po przejściu do płatności pokazuje dla każdego z przedmiotów tylko jedną opcję transportu "Kurier" za kwotę 20zl. Nie wiem, może ja coś robię źle, ale dziwne to jest bo w ofertach faktycznie kurier za 11,90 z darmową wysyłką Smart przy kwocie 65zl

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@spicy_nicy 

Wklej tu linki co chcesz kupić i ile sztuk do konkretnej oferty. Błądzimy bez tych informacji, chociaż @mikeza na 99% ma rację!

oznacz moderatorów
spicy_nicy
#9 Pomysłodawca#

Screenshot_20230315_100306_Chrome.jpg

Wklejam jak wygląda wybór dostawy gdy przejdę do płatności. Pomimo, iż w każdej z.tych ofert jest opcją dostawy "kurier Pocztex" że Smartem, to gdy przechodzę do płatności ta opcja się nie pokazuje. Nie rozumiem tego. Sprzedający też nie (udało mi się z nim skontaktować)

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@spicy_nicy 

No i wszystko jasne.

Kastry to oferty są kurierami typu Pocztex K48 a ziemia jest pocztą Pocztex 2.0

Zauważ że przy kastrach jest zapis:

Kurier, Pocztex
11,99 zł
za darmo z pakietem dla zakupu od 40 zł

a przy ziemi:

Kurier, Allegro Pocztex
11,99 zł
za darmo z pakietem dla zakupu od 40 zł

Sprzedający musiałby przejść w cennikach na jednolitą ofertę. Wielu sprzedających nie ogarnia tego zamieszania z Pocztexem 2.0  🙂

oznacz moderatorów
spicy_nicy
#9 Pomysłodawca#
Dziękuję i gratuluję spostrzegawczości. Kompletnie tego nie zauważyłam i nie spodziewałam się, że tak to się może pokazywać w płatności
oznacz moderatorów
mikeza
#21 Demiurg#

już wiem w czym jest problem, kuwety mają wysyłkę kurier pocztex, a ziemia kurier allegro pocztex. System traktuje to jako inną formę dostawy i nie łączy w jedną wysyłke. 60zł to koszt podawany dla pobrania, bo taką wspólną dostawę pokazuje cennik. Sprzedawca musi poprawić formę dostawy i będzie ok.