Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej, jakis czas temu zrobilem zakupy w jednym ze sklepow. Ku mojemu zdziwieniu nagle na moja osobista skrzynke mailowa dociera email z zachetą do ponownych zakupow. Email ten trafil do mnie za posrednictwem centrum wiadomosci allegro. O co biega? Przeciez jakby tak kazdy sklep robil to bym sie nigdy nie odkopal. Czy centrum wiadomosci nie powinno byc ograniczone tylko do allegro? Wyjatkiem dla mnie sa oczywiście dyskusje bo sam je otwieram i wiadomo ze oczekuje komunikacji. No ale mail “dziekujemy za zakupy, moze cos cie jeszcze zainteresuje” to chyba lekka przesada. Wiem co chce kupic i nie chce otrzymywac zadnych tego typu maili na moja prywatna skrzynke. Czy to jest w ogole dozwolone dla firm na allegro zeby wysylac takie maile na prywatne skrzynki? Dodam jeszcze zeby bylo ciekawiej, ze zakupilem kilka jednakowych produktow spozywczych ale zupelnie mi nie spasowaly smakowo i jakosciowo i zwrocilem wszystkie poza tym ktory juz otworzylem. Wiec sklep ktory nie popisal sie dla mnie jakoscia sprzedawanego produktu jeszcze zasmieca mi skrzynke z sugestia dalszych zakupow.
@Turbo-bart a jesteś pewien, że ten e-mail jest od sprzedawcy, a nie od Allegro🤔
Tak tak. To generic email z automatycznie wklejonymi linkami przez jakies narzedzie z ktorego korzysta sprzedawca. Poniezej wklejam. Zamienilem kluczowe szczegoly na XXXX’y.
“Drogi Kliencie
Zapraszamy do ponownych zakupów produktów firmy XXXX.
Poprzednie Twoje zakupy dokonywałeś na Allegro: https://allegro.pl/uzytkownik/xxxxxx i dokonałeś zamówienia https://orders-b.baselinker.com/xxxxxxxxx
Zapraszamy ponownie do skorzystania z naszej oferty, którą ciągle poszerzamy o nowe produkty.
No i wychodzi z allegro maila sprzedawcy @allegromail.pl i trafia bezposrednio tylko na moj prywatny adres.
@Turbo-bart no to musisz poczekać do marca, bo mają ukrócić ten proceder
No i bomba 🙂 dziekuje za info. Poczynilem duzo staran zeby odSPAMic mojego maila i mnie cos bierze jak dostaje takie wiadomosci.