@robreg @PiotrowskiGD @Miron05 @Client:44235930 @yawa86 @71olusia71
Jeśli otrzymaliście podejrzane wiadomości od osób podszywających się pod Allegro, przekażcie je do nas – przy użyciu opcji [prześlij dalej jako załącznik] lub [prześlij dalej] na adres phishing@allegro.pl – zajmiemy się sprawą niezwłocznie.
Pol Polski dostaje Spam od Was a do tej pory jedyne rozwiazanie od Was to oznaczenie jako SPAM i zignorowanie. Wasza opsluga i bezpieczenstwo IT to jakas kpina
nat_not Moderatorka Allegro Gadane
Ale co MY mamy wysyłać..??
Coś jeszcze mamy UDOWADNIAĆ..?? (ironia)
Wiem, że Pani jako szeregowa moderatorka niewiele może..ale skoro już tu PANI jest to ma Pani przecież wgląd w obraz sytuacji..!!
Na tej podstawie nic Pani nie zrobi..?? Nie zrobiła..??
Tylko dziś 18 wiadomości spod waszego e-maila. Zróbcie coś z tym bo mam całą skrzynkę zaspamowaną
u mnie od wczoraj to samo
Ja mam z tego adresu email zawaloną całą pocztę! I to przeróżne maile... ale wszystko to spam od powiadomienia@allegro.pl
Trochę wygląda jak zmasowany atak od wschodnich niesąsiadów...
Pisząc tę wiadomość.. jest Niedziela.. 6 stycznia 2026.. godz. 14:35.. dostaję kolejne.. maile od "allegro" o blokowaniu chmury... wywalanie w INTERIA do SPAMU nic nie daje.. do spamu idzie tylko jedna wiadomość a nie cały nadawca.. ALLEGRO.. pięknie można sie pod was podszywać a WY nic z tym nie robicie..????
Po poniedziałku jest wtorek nie niedziela😀
6.01.2026 to Wtorek
Moja żona nie posiadająca konta na allegro od 05.01.2026 dostała z w/w adresu mail kilkadziesiąt wiadomości o blokadzie konta, kart, usługi cloud, że już kilka razy dzwonili???? etc. spam. Prawdopodobnie w adresie zamiast małego L jest duże i.
U mnie to samo, co u pozostałych uzytkowników tzn " kilkadziesiąt wiadomości o blokadzie konta, kart, usługi cloud, że już kilka razy dzwonili
Ja tylko dzisiaj dostałem jakieś 20 maili od:
Jest wyraźnie że z waszej domeny... dzwoniliście do mnie dzisiaj. wiele razy.. To jak...?? Komu mam ufać.. dziurawym systemom bezpieczeństwa allegro czy pani moderator, która mówi... wyślijcie to do...
Do dzisiaj od powiadomienia@allegro.pl miałem jakieś 3-5 maili dziennie.
Od kiedy tu z WAMI piszę.. dostałem jakieś 30 maili... słownie : trzydzieści) maili od: powiadomienia@allegro.
Przypadek.. ???????
Ja dzisiaj przeszło 50 emaili dostałem. Ktoś nad tym jeszcze panuje?
U mnie też z 40 już dzisiaj. Patologia
Też tak mam. Niestety, literki zgadzają się. Po zamianie na wielkie litery jest poprawnie.
Beata
Też dostaję od kilku dni BARYKADĘ tego spamu, to jest jakiś żart, wywalanie do Spamu nic nie daje. Przyszłam tu w poszukiwaniu pomocy, ale widzę, że nic z tego.
Czy problem dotyczy tylko Interii? Czy ktoś dostaje spam na adres w innej domenie niż Interia?
Też dzisiaj cały dzień praktycznie co 10 minut przychodzą mi wiadomości na email.
Tak, skrzynka na Interii i "login", jakim się do mnie zwracają, jest inny niż konto Allegro, więc to wygląda na atak na użytkowników poczty interii z zhackowanego maila Allegro.