anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SPAM z adresu mailowego powiadomienia@allegro.pl

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane
Cześć! 

W ostatnim czasie część naszych klientów oraz sprzedawców otrzymała podejrzane wiadomości e-mail, które wyglądają jak wysłane z adresu powiadomienia@allegro.pl. Chciałbym uspokoić i jednocześnie wyjaśnić sytuację.
Zgodnie z ustaleniami naszego zespołu bezpieczeństwa przekazuje, że jest to próba phishingu. Wiadomość może wyglądać na wysłaną przez Allegro, jednak nie pochodzi od nas. Incydent został już zgłoszony dalej.

Oznacza to, że Allegro nie jest nadawcą tych wiadomości, a ich celem jest wyłudzenie danych lub wprowadzenie w błąd.Co zrobić, jeśli otrzymałeś taką wiadomość?

• Nie klikaj w linki i nie otwieraj załączników.
  • Nie odpowiadaj na wiadomość.
  • Prześlij oryginał e-maila na adres: phishing@allegro.pl - pomoże to w dalszych działaniach zabezpieczających.
Cały czas monitorujemy sytuację i współpracujemy z odpowiednimi podmiotami, aby jak najszybciej wyeliminować problem.

Dziękujemy za czujność i wszelkie zgłoszenia - to realnie zwiększa bezpieczeństwo całej społeczności.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
79 ODPOWIEDZI 79

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@robreg @PiotrowskiGD @Miron05 @Client:44235930 @yawa86 @71olusia71 

Jeśli otrzymaliście podejrzane wiadomości od osób podszywających się pod Allegro, przekażcie je do nas – przy użyciu opcji [prześlij dalej jako załącznik] lub [prześlij dalej] na adres phishing@allegro.pl – zajmiemy się sprawą niezwłocznie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ecantona78
#3 Debiutant

Pol Polski dostaje Spam od Was a do tej pory jedyne rozwiazanie od Was to oznaczenie jako SPAM i zignorowanie. Wasza opsluga i bezpieczenstwo IT to jakas kpina

oznacz moderatorów

PiotrowskiGD
#9 Pomysłodawca

nat_not Moderatorka Allegro Gadane

Ale co MY mamy wysyłać..?? 

Coś jeszcze mamy UDOWADNIAĆ..?? (ironia)

Wiem, że Pani jako szeregowa moderatorka niewiele może..ale skoro już tu PANI jest to ma Pani przecież wgląd w obraz sytuacji..!!

Na tej podstawie nic Pani nie zrobi..?? Nie zrobiła..?? 

oznacz moderatorów

madziapodl
#1 Nowicjusz

Tylko dziś 18 wiadomości spod waszego e-maila. Zróbcie coś z tym bo mam całą skrzynkę zaspamowaną

oznacz moderatorów

naabox
#7 Wielbiciel

u mnie od wczoraj to samospam.jpg

oznacz moderatorów

71olusia71
#2 Obserwator

Ja mam z tego adresu email zawaloną całą pocztę! I to przeróżne maile... ale wszystko to spam od powiadomienia@allegro.pl
Trochę wygląda jak zmasowany atak od wschodnich niesąsiadów...image.png

oznacz moderatorów

PiotrowskiGD
#9 Pomysłodawca

Pisząc tę wiadomość.. jest Niedziela.. 6 stycznia 2026.. godz. 14:35.. dostaję kolejne.. maile od "allegro" o blokowaniu chmury... wywalanie w INTERIA do SPAMU nic nie daje.. do spamu idzie tylko jedna wiadomość a nie cały nadawca.. ALLEGRO.. pięknie można sie pod was podszywać a WY nic z tym nie robicie..???? Nowy_2026-01-06_14-34-06.jpg

oznacz moderatorów

Endriu_i_ska
#7 Wielbiciel

Po poniedziałku jest wtorek nie niedziela😀

6.01.2026 to Wtorek

oznacz moderatorów

PiotrowskiGD
#9 Pomysłodawca
Endriu_i_ska #7 Wielbiciel 

Tak.. mój błąd.. jest wtorek.. a nie niedziela.. a twoja odpowiedź zmieniła świat.. Idź 
czyli mamy wtorek 6 stycznia... a ty coś wniesiesz sensownego.. czy też planujesz spamować jak allegro-powiadomienia..?????????
oznacz moderatorów

unfettered
#2 Obserwator

Moja żona nie posiadająca konta na allegro od 05.01.2026 dostała z w/w adresu mail kilkadziesiąt wiadomości o blokadzie konta, kart, usługi cloud, że już kilka razy dzwonili???? etc. spam. Prawdopodobnie w adresie zamiast małego L jest duże i.

oznacz moderatorów

Pitwar361
#2 Obserwator

U mnie to samo, co u pozostałych uzytkowników tzn " kilkadziesiąt wiadomości o blokadzie konta, kart, usługi cloud, że już kilka razy dzwonili

oznacz moderatorów

PiotrowskiGD
#9 Pomysłodawca

Ja tylko dzisiaj dostałem jakieś 20 maili od:

powiadomienia@allegro.pl

Jest wyraźnie że z waszej domeny... dzwoniliście do mnie dzisiaj. wiele razy.. To jak...?? Komu mam ufać.. dziurawym systemom bezpieczeństwa allegro czy pani moderator, która mówi... wyślijcie to do...

Nowy_2026-01-06_16-57-54.jpg

oznacz moderatorów

PiotrowskiGD
#9 Pomysłodawca

Do dzisiaj od powiadomienia@allegro.pl miałem jakieś 3-5 maili dziennie.

Od kiedy tu z WAMI piszę.. dostałem jakieś 30 maili... słownie : trzydzieści) maili od: powiadomienia@allegro.

Przypadek.. ??????? Nowy_2026-01-06_17-43-13.jpgNowy_2026-01-06_17-44-39.jpg

oznacz moderatorów

xx22xx
#7 Wielbiciel

Ja dzisiaj przeszło 50 emaili dostałem. Ktoś nad tym jeszcze panuje?

oznacz moderatorów

nullo_3w
#7 Wielbiciel

U mnie też z 40 już dzisiaj. Patologia 

oznacz moderatorów

beatus-2004
#7 Wielbiciel

Też tak mam. Niestety, literki zgadzają się. Po zamianie na wielkie litery jest poprawnie.

Beata

oznacz moderatorów

Nanami_pl
#8 Zapaleniec

Też dostaję od kilku dni BARYKADĘ tego spamu, to jest jakiś żart, wywalanie do Spamu nic nie daje. Przyszłam tu w poszukiwaniu pomocy, ale widzę, że nic z tego.

oznacz moderatorów

beatus-2004
#7 Wielbiciel

Czy problem dotyczy tylko Interii? Czy ktoś dostaje spam na adres w innej domenie niż Interia?

oznacz moderatorów

Uszatek94
#7 Wielbiciel

Też dzisiaj cały dzień praktycznie co 10 minut przychodzą mi wiadomości na email. 

oznacz moderatorów

Nanami_pl
#8 Zapaleniec

Tak, skrzynka na Interii i "login", jakim się do mnie zwracają, jest inny niż konto Allegro, więc to wygląda na atak na użytkowników poczty interii z zhackowanego maila Allegro.

oznacz moderatorów