anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprawdzenie

MAMY ROZWIĄZANIE!
AgnieszkaJanikKn
#1 Nowicjusz

Ktoś wykorzystał moje konto jak sprawdzić czy ktoś więcej nic nie narobił?

Dostałam dziś paczkę za pobraniem. Oczywiście nie odebrałam. Ale... chce wiedziec co jest grane

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@AgnieszkaJanikKn możesz proszę doprecyzować, w jaki sposób ktoś wykorzystał Twoje konto? Nie widzę na nim zakupów z płatnością za pobraniem z ostatniego czasu. Czy chodzi o jakieś innego konto? 

Na tym, z którego piszesz masz włączone dwustopniowe logowanie - czyli ktoś z zewnątrz nie może zalogować się na Twoje konto, bez podania kodu. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AgnieszkaJanikKn
#1 Nowicjusz

Teraz pozmieniałam na logowanie dwuetapowe.

Na moim koncie są też dane męża do dostawy. I właśnie na jego adres do pracy przyszła przesyłka pobraniowa z Węgier za 299 zł. I to jest dziwne bo jego dane w takiej kombinacji są podane na moim koncie Allegro.

oznacz moderatorów
Sa_nova

@AgnieszkaJanikKn z tego co widzę to dwustopniowe logowanie jest włączone na Twoim koncie od 2020 roku. Sprawdziłam też historię zakupów na Allegro oraz Allegro Lokalnie i nie ma na nim zakupów z płatnością przy odbiorze oraz nie ma ukrytych zakupów.

Najlepiej w takim przypadku będzie skontaktować się bezpośrednio z przewoźnikiem, aby ustalić nadawcę tej przesyłki. Możesz też podać mi numer tej przesyłki, to sprawdzę wtedy czy mamy takie zamówienie w systemie. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AgnieszkaJanikKn
#1 Nowicjusz

90483473993 numer przesyłki

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Skąd pomysł że ma to związek z Allegro?
Teraz jest "moda" na rozsyłanie losowych paczek pobraniowych ze śmieciami.
Kwota pobrania pewnie w okolicy 120-150 zł?

oznacz moderatorów
Sa_nova

@AgnieszkaJanikKn dzięki! Nie mamy takiej paczki w systemie, więc zachęcam żeby wyjaśnić tą sytuację bezpośrednio z przewoźnikiem. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów